ŽIVOT PACOVA

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ Ljudi, nemojte da se plašite. Ne pravite mistifikacije tamo gde im nije...

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

Ljudi, nemojte da se plašite. Ne pravite mistifikacije tamo gde im nije mesto

Nikad nisam razumeo ljude, posebno političare, koji su zbog čuvanja svoje pozicije spremni da pojedu gomilu koječega. Takvi mi danas prilaze da me „posavetuju“ kako bi trebalo da se pripazim, da ne talasam mnogo, da skratim jezik i sl. Posebno je izluđujuće kada mi kažu kako nije trebalo da napadnem nekog političara uz obavezno dodatak pitanje – znaš li ti ko stoji iza njega?

Puna je Srbija takvih beskičmenjaka. To su oni koji se plaše sopstvene senke jer im je smisao života politička funkcija. Oni svoje mišljenje imaju, ali se često ne slažu s njim, posebno ako im sopstveno mišljenje ugrožava politički položaj. Oni ne shvataju da nekog ne zanima politička funkcija, pa kad im to kažeš, oni te dodatno potapšu po ramenu i gotovo očinski ti udele savet: ne prenagljuj!

Zbog takvih Srbija propada. To je u Srbiji, nažalost, najbrojnija sorta ljudi. Ispranih mozgova, u vreme druga Tita učeni su da se plaše Ozne, Udbe i političara na položaju, i sav taj svoj strah preneli su na potomstvo, tako da smo postali narod najgorih poltrona i plašljivaca.

Takvi stvaraju imaginarne strahove, do nesluđenih razmera mistifikuju politički uticajne organizacije, za njih je sve zavera, i suštinski im je život satkan od toga kako zaveru izbeći, čak i kada je nema. Ipak, jednu stvar im moram priznati: imaju neviđen osećaj za preživljavanje na političkoj sceni i očas posla po promeni vlasti promene dres tako što nepogrešivo pronađu osobu u novoj vladajućoj strukturi koja će ih odvesti do novih izazova i uzdizanja u visine.

Slušam danima kako nije trebalo da budem onako oštar prema Zorani Mihajoović. To mi „dobronamerno“ vele mnogi „prijatelji“ uz redovno pitanje – znaš li ti ko stoji iza nje – i gotovo uvek isti samoodgovor; ‘ej, to je Trilaterala, Rokfeler, pripazi se malo. Kada ih pitaš da li znaju šta je Trilateralna komisija, slegnu ramenom uz opasku: ma to su ti oni što vladaju svetom. I tako, baš zbog tog besmislenog mita o Trilaterali, masonima, rotarijancima i čemu sve ne, u Srbiji danas vlada totalni strah uz neizostavno strahopoštovanje prema tim konspirativnim organizacijama i njihovim članovima.

pacov01Pišem ovo samo zato što mi je muka od takvih ljudi. Muka mi je jer će ti prvi sutradan pošto padnemo sa vlasti da se predstave kao dojučerašnji lideri opozicije. I, što je najgore, ostaće u političkom sedlu, što je inače i smisao njihovog mišjeg i pacovskog života. Ostaće jer su spremni svakom da se ulizuju, da kleknu i svakom poljube cipelu.

Poenta je: ljudi, nemojte da se plašite. Ne pravite mistifikacije tamo gde im nije mesto. Može bilo koji političar da zaista ima dobra poznanstva po ambasadama, recimo britanskom, može da se svaki dan slika sa ambasadorima, može da bude član Trilaterale, masonerije, ma čega god hoće – jednostavno to ne znači da treba bespogovorno slušati ono što vam on govori. Niko ne može da bude moćniji od istine i kvalitetne argumentacije. Ako to posedujete, jaki ste kao granit i sto Trilaterala sa sve Zoranom Mihajlović vam ne mogu ništa.

Politika
Pratite nas na YouTube-u