MIROSLAV PAROVIĆ: JOBIK U SLUŽBI NATO

Jedino kome ekstremizacija situacije u Vojvodini odgovara jesu NATO strukture Kome odgovara delovanje ekstremističke...

Jedino kome ekstremizacija situacije u Vojvodini odgovara jesu NATO strukture

Kome odgovara delovanje ekstremističke partije Jobik u Srbiji?

Vladi Viktora Orbana sigurno ne, našim vlastima još manje, pogotovo ako se ima u vidu to da su u poslednjih nekoliko godina odnosi između naše dve zemlje na najvišem nivou, možda i u istoriji.

Jedino kome ekstremizacija situacije u Vojvodini odgovara jesu NATO strukture, koje svakao ne gledaju blagonaklono na to što Srbija i Mađarska ugovaraju zajedničke infrastrukturne projekte na Koridoru 10, poput železničke pruge od Beograda do Budimpešte.

Takođe, atlantističkim snagama nikako ne odgovara činjenica da je Orban najveći protivnik sankcija Rusiji unutar EU, a da je Srbija jedna od retkih država u Evropi koja ne sledi spoljnu politiku EU i čak uprkos sankcijama još dodatno ojačava ekonomske i političke odnose sa Rusijom.

Kada sam pre gotovo godinu dana javnost upozorio da se sprema destabilizacija Srbije i regiona, upravo sam potencirao to da će se na svaki način pokušavati narušavanje novouspostavljenih odnosa između Srbije i Mađarske. Osovina Beograd – Budimpešta veoma brzo može postati ključna spona između Istoka i Zapada, jer su svi drugi pravci već presečeni tako da su trase evropskih Koridora 10 i Koridora 7 postale putevi na koje računaju i Rusija i Kina, ali i Nemačka i Austrija.

Ekstremisti, dakle, jedino se koriste interesima atlantističkih krugova u Evropi i očigledno će se ti krugovi kao mnogo puta do sada poslužiti njima kako bi sprečili saradnju Srbije sa Mađarskom, ali i sa Makedonijom, Crnom Gorom i ostalim državama koje gravitiraju trasi evropskih koridora koji prolaze preko Balkana. Stoga je možda i jedino rešenje javno raskrinkavanje delovanja ovakvih i sličnih grupa, ali i mnoštva „korisnih budala“, koje će se sigurno javiti i u Srbiji tražeći da se ponište odnosi sa Mađarskom, čemu će silno obradovati svi oni koji žele da Srbija bude jedna ksenofobna država kojom je lako manipulisati.

Izvor Novosti, 03. 11. 2015.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u