ZVANIČNO: RUSKI AVION PAO ZBOG PODMETNUTE BOMBE

„Akcije naše vojske u Siriji moraju ne samo da se nastave, već i intenziviraju...

„Akcije naše vojske u Siriji moraju ne samo da se nastave, već i intenziviraju tako da teroristi razumeju da je odmazda neizbežna”, poručio je ruski predsednik

Uzrok pada ruskog aviona u Egiptu je eksplozija bombe, izjavio je danas direktor federalne bezbednosne službe Rusije Aleksandar Bortnikov dodavši da su tragovi eksploziva pronađeni na ostacima aviona.

Predsednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će krivci za napad biti pronađeni i kažnjeni.

„Možemo da kažemo da je avionska nesreća na Sinaju bila teroristički čin”, preneo je Bortnikov Putinu.

„Tokom leta, aktiviran je eksploziv domaće proizvodnje snage 1,5 kilograma TNT. Kao posledica toga, avion se raspao u vazduhu”, rekao je Bortnikov, prenosi kanal „Raša tudej”.

On je dodao da Rusija nudi 50 miliona dolara za informaciju o onima koji su umešani u taj teroristički napad.

Predsednik Putin naredio je ruskim specijalnim službama da se usredsrede na pronalaženje odgovornih za teroristički napad.

Džihadisti Islamske države koji su u sukobu sa snagama bezbednosti u egipatskom delu Sinajskog poluostrva, tvrde da su oni srušili ruski Erbas A321 samo 23 minuta posle poletanja iz letovališta Šarm el Šeik, početkom meseca, na letu do Sankt Peterburga kada je poginulo 224 putnika i članova posade.

Predsednik Putin je rekao da ovo nije prvi put da se Rusija suočava sa „varvarskih terorističkim zločinima”, podsetivši na eksplozije na železničkoj stanici u Volgogradu u decembru 2013. godine.

„Nismo zaboravili ništa i nikoga. Ubistvo naših državljana na Sinaju je među najkrvavijim zločinima po broju žrtava”, rekao je Putin.

„Akcije naše vojske u Siriji moraju ne samo da se nastave, već i intenziviraju tako da teroristi razumeju da je odmazda neizbežna”, poručio je ruski predsednik.

Izvor Politika/Tanjug, 17. novembar 2015.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u