DA LI JE UHAPŠEN ANDREJ FAJGELj?

Na osnovu nepotvrđenih informacija, kako navodi IN4S, neposredni povod za hapšenje je bio video...

Na osnovu nepotvrđenih informacija, kako navodi IN4S, neposredni povod za hapšenje je bio video Fajgelja na njegovom Jutjub kanalu. Policija nije potvrdila vest

Pod sumnjom da je prekršio član 309. Krivičnog zakona Srbije, koji se odnosi na nasilnu promenu ustavnog poretka, večeras je u Novom Sadu, kako javljaju beogradski i novosadski portali, uhapšen profesor Andrej Fajgelj, pozivajući se na izjavu njegovog advokata Marka Pekića.

Na osnovu nepotvrđenih informacija, kako navodi IN4S, neposredni povod za hapšenje je bio video Fajgelja na njegovom Jutjub kanalu u kojem govori da je Aleksandar Vučić u kontinuitetu Srbiji i srpskom narodu tokom briselskih pregovora priređivao poniženje, zaključno sa posetom generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, kojeg je premijer Srbije dočekao hlebom, solju i počasnom gardom.

Fajgelj smatra da je to najveće poniženje koje je Srbija doživela u vremenu sveopšteg rušenja vrednosnog sistema, prenosi portal IN4S.

Prema istom izvoru, Fajgelj na kraju obraćanja kaže da se ovo nepodnošljivo stanje u Srbiji može rešiti samo na jedan način i navodi da je taj način opisan u udžbenicima istorije za osnovnu školu.

Po rečima advokata Marka Pekića, pravnog zastupnika Andreja Fajgelja, njegovom branjeniku je određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Pekić je, posredstvom portala IN4S, preneo poruku Fajgelja da ovo hapšenje neće promeniti njegovo mišljenje.

„Ne pristajem na stanje gde ja, kao slobodan građanin ove zemlje i univerzitetski profesor, ne mogu iznositi stav o dobrobiti moje države i mog naroda“, naveo je Fajgelj u izjavi koju je preneo njegov advokat Pekić.

Policija do u nedelju kasnih večernjih sati nije ni potvrdila ni demantovala ovu informaciju, tako da se razjašnjenje da li je Fajgalj uhapšen može očekivati sutra.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u