DA LI SE I NEMAČKA PRIKLjUČUJE KOALICIJI U BORBI PROTIV ID?

„Evropljani sve češće smatraju da njihove zemlje treba da ratuju protiv ID“ Nemačka namerava...

„Evropljani sve češće smatraju da njihove zemlje treba da ratuju protiv ID“

Nemačka namerava da u operaciju pošalje 1.200 vojnika. Kako je najavljeno, Donji dom parlamenta će u sredu glasati o tome.

Prethodno je saopšteno da Nemačka razmatra mogućnost da pruži podršku Francuskoj u Siriji korišćenjem izviđačkih aviona.

Nemački analitičar Aleksandar Rar rekao je da je odluka Berlina opravdana i svrsishodna i izrazio nadu da će Nemačka uzeti u obzir greške počinjene tokom operacije protiv talibana i Al Kaide u Avganistanu i da ih neće ponoviti u Siriji.

„Nakon Drugog svetskog rata već treća generacija Nemaca deli pacifističke stavove. Stanovništvo je uglavnom protiv učešća Bundesvera u kampanjama van Evrope, tako da će većina sa skepsom gledati na angažovanje nemačke vojske u Siriji“, rekao je on.

Međutim, on ističe i da atmosfera u kojoj Evropa trenutno živo liči na atmosferu u SAD nakon terorističkih napada 11. septembra, dodajući da nije bilo napada u Parizu, zapadne države ne bi krenule u rat protiv DAEŠ-a (ID).

Prema njegovim rečima, Evropa takođe ima problem sa izbeglicama, čiji se broj u Nemačkoj i generalno u Evropi stalno povećava.

„Ovi ljudi, između ostalog, napuštaju Siriju zbog DAEŠ-a, zato treba rešiti sirijsku krizu kako bi se određeni broj ljudi vratio u ovu zemlju“, kaže on i dodaje da „Evropljani sve češće smatraju da njihove zemlje treba da ratuju protiv ID“, zaključuje on.

Izvor Sputnjik, 01. decembar 2015.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u