KREMLj: STUPANjE CRNE GORE U NATO NEĆE OSTATI BEZ ODGOVORA

Moskva je na najvišim nivoima uvek navodila da ekspanzija vojne infrastrukture NATO-a, koja se...

Moskva je na najvišim nivoima uvek navodila da ekspanzija vojne infrastrukture NATO-a, koja se nastavlja na istok, ne može a da ne izazove recipročne akcije

NATO je u sredu pozvao Crnu Goru da postane 29. članica Severnoatlantske alijanse.
„Moskva je na najvišim nivoima uvek navodila da ekspanzija vojne infrastrukture NATO-a, koja se nastavlja na istok, ne može a da ne izazove recipročne akcije na istoku, tj. ruske strane u pogledu osiguranja interesa bezbednosti i održavanja ravnoteže interesa“, rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje kako se Moskva odnosi prema pozivu Crne Gore u NATO i da li namerava da preduzima neke mere tim povodom.

Na pitanje da li je rano da se govori o nekim konkretnim merama, Peskov je rekao: „Naravno“.

„Hajde da pođemo od toga da predsednik nije izneo svoje stanovište. Hajde da sačekamo, ne ocene eksperata, već neke zvanične izjave koje će uslediti, ako uslede iz Ministarstva inostranih poslova, našeg vojnog resora ili šefa države“, izjavio je Peskov, odgovarajući na pitanje da li je reakcija Saveta federacije usaglašena sa stavom predsednika.

RUSIJA OBUSTAVLjA PROJEKTE SA CRNOM GOROM KAD UĐE U NATO
Prema rečima predsednika Odbora za odbranu i bezbednost Gornjeg doma ruskog parlamenta Viktora Ozerova, Rusija će obustaviti zajedničke projekte sa Crnom Gorom ako ta zemlja uđe u NATO.

„Crna Gora je dužna da nas obavesti u vezi sa pristupanjem Alijansi, s obzirom da mnogi projekti, uključujući i one o vojno-tehničkoj saradnji, neće biti mogući“, rekao je Ozerov.

Prema njegovim rečima, takva odluka biće doneta uzimajući u obzir stavove koje zemlje-članice NATO-a zauzimaju u mnogim pitanjima u vezi sa Rusijom.

Izvor Sputnjik, 02. decembar 2015.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u