GAŠIĆ OSTAJE NA FUNKCIJI DO DRUGE POLOVINE JANUARA?

Nebojša Stefanović kaže da je izvesno da njegov kolega Gašić više neće biti ministar,...

Nebojša Stefanović kaže da je izvesno da njegov kolega Gašić više neće biti ministar, ali da ne može sve da se dogodi preko noći, jer ne bi bilo dobro za sistem

Ministar odbrane Bratislav Gašić još obavlja svoju funkciju i prisustvovao je u petak sednici Vlade. Njegova smena, koju će predložiti premijer, mogla bi da se nađe na dnevnom redu Skupštine tek u januaru – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, nije isključeno čak ni da se početkom godine uđe u širu rekonstrukciju Vučićevog kabineta, u okviru koje bi bio zamenjen i ministar vojni.

Jer, premijer i lider naprednjaka planirao je u drugoj polovini januara skupštinu SNS na kojoj bi trebalo da dođe do velike kadrovske čistke, koja neće zaobići ni funkcionere koji rade u Nemanjinoj 11.

Vučić je u petak izjavio da je odluka o smeni doneta i da će brzo biti sprovedena u delo:

— Pedeset puta merim, a jednom sečem. Kad odlučim, to se više ne menja. Razumem ljude iz namenske koji sada pišu pisma jer je Gašić puno uradio za tu industriju.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović objasnio je da je Ministarstvo odbrane ozbiljan sistem koje se ne može tako brzo obezglaviti.

Poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović najavio je da će, ukoliko Gašić do ponedeljka ne podnese ostavku, on biti prvi poslanik koji će potpisati zahtev za njegovo razrešenje: Đukanović je tokom parlamentarne rasprave ponovio zahtev da se DS izjasni o postupku njihovog poslanika Dragana Šutanovca zbog, kako je rekao, uvrede službenice u poslaničkom klubu SNS Marije Jovičić.

NE MOŽE PREKO NOĆI
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je izvesno da njegov kolega Gašić više neće biti ministar, ali da ne može sve da se dogodi preko noći, jer ne bi bilo dobro za sistem:

— Premijer je izneo svoj stav. Mislim da je to nešto o čemu više nema potrebe da bilo ko raspravlja. Svaki pokušaj da se na bilo koji način iskrivi to što je premijer rekao ne predstavlja mišljenje SNS, a ni stav premijera.

Izvor Večernje novosti, 12. decembar 2015.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u