SERGEJ NARIŠKIN: RUSIJA RAZUME I POŠTUJE ŽELjU SRBIJE DA UĐE U EU

Rusija nikada nije tražila od Srbije da bira između Rusije i EU. Važno je...

Rusija nikada nije tražila od Srbije da bira između Rusije i EU. Važno je da integracija u EU ne koči razvoj naših odnosa, uključujući ekonomske

Predsednik ruske Državne dume Sergej Nariškin ocenio je danas na sastanku sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković da integracija Srbije u EU ne bi trebalo da koči razvoj ekonomskih veza sa Rusijom

„Rusija nikada nije tražila od Srbije da bira između Rusije i EU. Važno je da integracija u EU ne koči razvoj naših odnosa, uključujući ekonomske. Siguran sam da je to moguće, rekao je Nariškin, javlja TAS S, a prenosi TAnjug.

On je napomenuo da Rusija razume i poštuje želju Srbije da uđe u EU i ponovio principijelan stav Moskve o Kosovu, koji se zasniva na normama međunarodnog prava i posebno na Rezouciji 1244 Saveta bezbednosti UN.

U Moskvi su danas predstavnici Skupštine Srbije i Državne dume Ruske Federacije formirali Međuparlamentarnu komisiju za saradnju dve zemlje, koja će raditi na promovisanju i produbljivanju političkih, ekonomskih, socijalnih i kulturnih odnosa.

Danas je održana i prva sednica Komisije, koju su otvorili predsednici dva parlamenta Maja Gojković i Sergej Nariškin, a teme su bile – jačanje političkih odnosa, pitanje evropske bezbednosti i globalne politike, Kosova i Metohije, trgovinsko-ekonomska saradnja, saradnja u oblasti poljoprivrede, energetike, perspektiva bilateralnih veza u oblasti kulture i prosvete i saradnja u međunarodnim organizacijama.

Izvor Politika, 17. decembar 2015.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u