DSS I DVERI STUPILI U PREDIZBORNU KOALICIJU

„Naš cilj nije cenzus, jer ga već imamo, naš cilj je pobeda, jer smo...

„Naš cilj nije cenzus, jer ga već imamo, naš cilj je pobeda, jer smo treća politička snaga u Srbiji“, rekla je na konferenciji za novinare predsednica DSS

Srpski pokret Dveri i Demokratska stranka Srbije (DSS) potpisali su danas koalicioni sporazum za lokalne i pokrajinske izbore i najavili da će se boriti za raspisivanje parlamentarnih izbora.

Lideri Dveri i DSS-a Boško Obradović i Sanda Rašković Ivić poručili su da na ovaj način formiraju novi patriotski blok, kako bi protivnici Evropske unije (EU) u Srbiji imali za koga da glasaju.

Obradović je istakao je da se na početku izborne godine patriotska koalicija zvanično udružuje u novu snagu, koja će, kako procenjuje biti veliko iznenađenje izbora, saopšteno je iz Dveri.

„Mi smo istinska opozicija, mi svakako nećemo biti prozapadni DOS, već politička alternativa, ne da se bira između SNS i DS, već ‘nešto treće'“, rekao je Obradović.

Kao najveću opozicionu pobedu u protekloj godini, on je označio to što je sprečena prodaja Telekoma Srbija i najavio da će umesto podrške stranim investitorima i poljoprivredi, podsticati isključivo domaću proizvodnju.

Rašković Ivić je tom prilikom navela da njihov cilj nije cenzus već pobeda.

„Naš cilj nije cenzus, jer ga već imamo, naš cilj je pobeda, jer smo treća politička snaga u Srbiji“, rekla je na konferenciji za novinare predsednica DSS posle potpisivanja sporazuma.

Rašković Ivić je najavila da je politika koalicije patriotskog bloka odustajanje od EU, za veoma tesne veze sa Rusijom – ekonomske, političke, kulturne i vojne i ekonomski patriotizam, što podrazumeva zabranu prodaje zemlje i resursa države.

Na pitanje o najavljenom širenju bloka, Rašković Ivić je rekla da će prihvatiti sve koji se slažu sa Božićnim proglasom, izbornim programom DSS i Dveri i da tu nema ni ‘N’ od nacionalizma, već je to patriotizam u najčistijem obliku

Izvor Večernje novosti, 12. januar 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u