VUČIĆ ČEPURINU: OSTAĆEMO VOJNO NEUTRALNI

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, Vučić i Čepurin su konstatovali...

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, Vučić i Čepurin su konstatovali da su politički odnosi dveju država na visokom nivou

Premijer Aleksandar Vučić poručio je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom da je zvanični stav Srbije da ostaje vojno neutralna zemlja.

On je rekao da uz ostvarenje spoljnopolitičkog cilja – članstva u Evropskoj uniji, želi da očuva i unapredi tradicionalno prijateljstvo i dobre odnose sa zvaničnom Moskvom.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, premijer Vučić i Čepurin su konstatovali da su politički odnosi dveju država na visokom nivou i da odražavaju tradicionalno prijateljstvo dvaju naroda.

Ambasador Čepurin je, kako se navodi, potvrdio da, u skladu sa ranije postignutim dogovorom, predsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev planira da, na poziv premijera Vučića, poseti Srbiju i da se trenutno usaglašava konkretan datum posete.

Sagovornici su se saglasili da je ta poseta važna i za Srbiju i za Rusiju i da će biti prilika da se sagleda šta je sve urađeno u unapređenju ekonomske saradnje, kao i da se utvrde nove poslovne mogućnosti.

Do sastanka srpskog premijera i ruskog ambasadora dolazi nekoliko dana nakon što je iz Moskve saopšteno da „Rusija uočava da Srbija razvija odnose sa NATO, ali računa da će se pridržavati politike vojne neutralnosti“.

Izvor B92, 18. februar 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u