CRNA GORA PREDAJE GENERALA ĐUKIĆA HRVATSKOJ

„Lično sam zabrinut za dalju sudbinu ovog časnog vojnika i čoveka, jer u Hrvatskoj...

„Lično sam zabrinut za dalju sudbinu ovog časnog vojnika i čoveka, jer u Hrvatskoj sigurno neće imati fer i pravično suđenje zbog antisrpske histerije koja i dalje vlada“ navodi advokat Ivanović

Crna Gora će ovih dana zvanično predati generala Božidara Đukića (68) Hrvatskoj! Ovu informaciju „Novostima“ je potvrdio njegov advokar Milorad Ivanović.

— Kao i svih minulih osam meseci general Đukić se dostojanstveno držao u istražnom zatvoru Spuž. Jutros kada sam ga obavestio da je ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin doneo odluku da bude izručen Hrvatima i odbacio molbu da bude izručen Srbiji, bio je pun gorčine. Lično sam zabrinut za dalju sudbinu ovog časnog vojnika i čoveka, jer u Hrvatskoj sigurno neće imati fer i pravično suđenje zbog antisrpske histerije koja i dalje vlada“, kaže za „Novosti“ advokat Ivanović.

Zvanični Zagreb raspisao je Interpolovu poternicu za generalom Đukićem zbog navodnih raznih zločina i rušenja brane na Peruči. U međuvremenu, Hrvati su proširili optužnicu stavljajući mu na teret odgovornost za ubistvo civila u Dalmaciji.

Izvor Večernje novosti, 02. mart 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u