MILORAD DODIK: ULOGA SLOBODANA MILOŠEVIĆA JE BILA POZITIVNA

Dodik je istakao da je ono što je postignuto u Dejtonu, sa stanovšta pozicije...

Dodik je istakao da je ono što je postignuto u Dejtonu, sa stanovšta pozicije Srpske, velika stvar

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je uloga Slobodana Miloševića i Srbije bila pozitivna kada je reč o sudbini srpskog naroda i stvaranju Republike Srpske.

„Sa ove vremenske distance moram veoma jasno da kažem da je, sa istorijske strane gledano, kada bih eliminisao sva neslaganja koje smo imali, uloga Slobodana Miloševića i Srbije sa stanovišta Srba u Republici Srpskoj bila veoma pozitivna“, rekao je Dodik.

Dodik je za „Politiku“, koja se u današnjem izdanju bavila političkom zaostavštinom Miloševića, istakao da je ono što je postignuto u Dejtonu, sa stanovšta pozicije Republike Srpske, velika stvar.

„Čak i mnogi, godinama uključeni u realizaciju Dejtonskog sporazuma, ne bi uspeli da postignu ono što je postignuto pod vođstvom tadašnjeg pregovaračkog tima, koji je predvodio Slobodan Milošević u samom Dejtonu“, naveo je Dodik.

On je istakao da je sačuvana Republika Srpska, a da je Milošević svojim potpisom stavio Srbiju da bude garant Dejtona koji čuva opstanak Republike Srpske.

„Ne možemo zaboraviti tu pozitivnu ulogu, koju je imao Slobodan Milošević, kada je u pitanju sudbina srpskog naroda i stvaranje Republike Srpske. Dejton je nama u Republici Srpskoj dao mogućnost da gradimo svoju stabilnost i subjektivitet koji, uprkos permanentnom pritisku svih ovih godina, dosledno branimo“, rekao je Dodik.

Izvor N1, 06. 03. 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u