ERDOGAN IZ VAŠINGTONA PONUDIO RUKU POMIRENjA RUSIJI

Uoči Erdoganovog nastupa uhapšen je Alparslan Čelik, komandir proturskih snaga na severu Sirije koji...

Uoči Erdoganovog nastupa uhapšen je Alparslan Čelik, komandir proturskih snaga na severu Sirije koji se hvalio da je ubio kopilota ruskog bombardera Su-24

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je obnavljanje tursko-ruskih odnosa „neophodno zbog rešavanja regionalnih problema“.

Istovremeno je naglasio: „Na žalost, od 24 novembra preživljavamo težak period u odnosima sa Rusijom. Posle raspada SSSR, naši odnosi sa Moskvom su se uspešno razvijali, ali su počeli da se kvare i pre incidenta sa avionom. Zbog politike koju je rukovodstvo Rusije vodilo poslednjih godina“.

U nastavku je rekao: „Bez ozira na oštru reakciju Moskve, koju teško možemo da razumemo, rgionalni problemi traže obnavljanje saradnje jer su Turska i Rusija važne zemlje naše geografije. Očekujem od ruskih kolega da shvate i ocene ovu neophodnost“.

Erdogan je ovo sve izgovorio u nastupu na Brukingskom institutu u Vašingtonu.

Verovatno nimalo slučajno, uoči Erdoganovog nastupa je bio uhapšen Alparslan Čelik, komandir proturskih snaga na severu Sirije koji se hvalio da je ubio kopilota ruskog bombardera Su-24 koji su turski lovci oborili na severu Sirije.

Izvor Fakti, 01. april 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u