POČELA GRADNjA JUŽNOG TOKA?

U moskovskoj kancelariji „Štrabaga“ potvrdili su RNS da se radovi na postavljanju tunela kroz...

U moskovskoj kancelariji „Štrabaga“ potvrdili su RNS da se radovi na postavljanju tunela kroz planinski venac odvijaju na zahtev „Gasproma“ u okviru projekta „Južni tok“

Na početnoj tački gasovoda „Južni tok“, u području sela Varvarovka, Gaj Kodzor i Suko u Krasnodarskom kraju, obnovljeni su intenzivni radovi, saopštio je sa mesta događaja dopisnik ruske novinske agencije RNS.

Na mestu izvođenja građevinskih radova stiglo je na desetine vozila, specijalne tehnike, izgrađene su prostorije za stanovanje, skladište se betonske cevi koje mogu biti iskorišćene za pravljenje tunela u planinskom području za dalje postavljanje gasnih cevi, postavljena je oglasna tabla koja ukazuje da na tom mestu radi korporacija „Štrabag“.

U moskovskoj kancelariji „Štrabaga“ potvrdili su RNS da se radovi na postavljanju tunela kroz planinski venac odvijaju na zahtev „Gasproma“ u okviru projekta „Južni tok“.

Predstavnik kompanije nije naveo zbog čega se prave tuneli, pozvavši se na mogući „strateški značaj objekta“.

U kompaniji „Strojgazmontaž“, koja je izvođač radova „Gasproma“, saopštili su da se radovi ograničavaju na uređenje prostora i objekata.

„Sada završavamo uređenje kompresorske stanice ’Ruska‘“, rekao je predstavnik kompanije, pozvavši novinare da se za ostala pitanja obrate „Gaspromu“.

Gasni gigant nije želeo da komentariše situaciju, preporučivši novinarima da se obrate kompaniji–operateru „Južni tok“. Tamo su RNS saopštili da je projekat zatvoren i da „njegov status nije promenjen“.

„Od kraja marta na objektu u području Varvarovke nalazi se tehnika, ljudi rade. Pretpostavlja se da će cev biti sprovedena do mora“, saopštio je RNS jedan od izvora upoznatih sa tokom radova.

Radi se prema ranije utvrđenim ugovorima sa izvođačima, nova sredstva nisu izdvajana, objasnio je drugi izvor.

Izvor Sputnjik, 08. april 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u