JESU LI PANAMSKI PAPIRI NAPAD SOROSA NA ROTŠILDE?

Rotšildova grupa radi na zameni hegemonije dolara zlatom, koje oni kontrolišu Već nedelju dana...

Rotšildova grupa radi na zameni hegemonije dolara zlatom, koje oni kontrolišu

Već nedelju dana svet pažljivo posmatra skandalozna otkrića koja su javnosti pokazali predstavnici Međunarodnog konzorcijuma novinara istraživača (International Consortium of Investigative Journalists, ICIJ). Kao što smo ranije pisali, organizacija je blisko povezana sa vladom Sjedinjin država i Soroševom fondacijom, koja je osnivač ICIJ. Štaviše, Soroš je ovu organizaciju ranije koristio da se obračunava sa ekonomskim i političkim rivalima. I ovog puta se može prepoznati i politička dimenzija ovih procurelih dokumenata: napad na sve protivnike levog liberala Soroša, počev od Vladimira Putina pa do Dejvida Kamerona. Međutim, postoji još jedna strana ovog problema.

DUGOTRAJNI RAT SA ROTŠILDIMA
Istraživanje aktivnosti firme Mosak Fonseka (Mossack Fonseca) je nastavak Soroševe kampanje protiv ofšor poslova, koju je započeo 2013. godine. Onda su, navodno, odnekud neki ljudi doneli 260 gigabajta podataka o vlasništvu nad skrivenim ofšor bankovnim računima direktora ICIJ, Džerarda Rajla (Gerard Ryle). ICIJ je objavio “Offshore leaks”, u kojima su bile desetine hiljada bankovinih računa, među njima i računi uglednih međunarodnih figura, između ostalih, Barona Elija de Rotšilda, šefa francuskog ogranka dinastije Rotšild.

Klanovi Rotšild, Saks (Sachs), Tusens (Thyssens) i Safra, blisko povezani sa dinastijom Rotšild, bili su u središtu pažnje, takozvanih “Swiss Leaks”, koje je Konzorcijum novinara istraživača (ICIJ) objavio 2013. godine. Tada je obelodanjeno mnogo podataka švajcarskih advokata i fondova. “Oni su klijentima širom sveta pomagali da otvore ofšor firme i fondove, kako bi svoju imovinu zaštitili od poreznika i nadobudnih naslednika.“

Objavljivanje takozvanih Luxembourg Leaks bilo je usmereno i protiv vladajuće porodice u Luksemburgu, koja je, takođe, povezana sa Rotšildima.

Jedna od kompanija pogođena Luksemburškim papirima je Rotšild fond, koji je na ofšor lokacijama upravljao imovinom nekih od ključnih svetskih političara. Otkriveno je, na primer, da Rotšild fond, podružnica Rothschild Wealth Management & Trust, na Britanskim devičanskim ostrvima upravlja sredstvima ukrajinskog oligarha i predsednika Porošenka. Među deset banaka koje su tražile ofšor firme za svoje klijente, nalazi se i Rothschild Trust Guernsey. O britanskom premijeru, koji je jedan od najpoznatijih političara umešanih u skandal, zna se da ima bliske veze sa britanskom delom porodice Rotšild. Zaista zanimljiva koincidencija.

Primer Porošenka otkriva štošta. Pokazuje da se ne radi samo o izbegavanju poreza, već o triku za kontrolu imovine nacionalnih elita, preko transnacionalnih vlasnika novca, a time i o triku za kontrolu sâmih nacionalnih elita.

ROTŠILD I PARTNERI
U slučaju Porošenka, sve je jasno, ali evo i bližeg uvida u listu deset banaka, koje prema objavljenim informacijama koriste ofšor kompanije da bi sakrile novac. Pored već pomenute Rothschild Trust Guernsey, tu su i Experta Corporate & Trust Services, Banque J. Safra Sarasin Luxembourg SA, Credit Suisse Channel Islands Ltd, HSBC Private Bank (Monaco) SA, HSBC Private Bank (Swiss) SA, UBS AG, (Union Bank of Switzerland), Coutts & Co. Trustees (Jersey) Ltd, Societe Generale Bank & Trust Luxembourg i Landsbanki Luxembourg S.A., koja je likvidirana 1993. godine.

Šta se zna o ovim bankama?
1. Experta Corporate & Trust Services – podružnica Banque Internationale a Luxembourg S.A. To je banka Velikog vojvodstva Luksemburga, koje je blisko francuskim Rotšildima.
2. Banque J. Safra Sarasin Luxembourg S.A – pripada jevrejskoj bankarskoj porodici Safra. Ovi bankari su bliski Rotšildima još od XIX veka.
3. Credit Suisse Channel Islands Ltd je podružnica Credit Suisse, druge najveće švajcarske banke.
4. HSBC Private Bank (Monaco) S.A, HSBC Private Bank (Swiss) su podružnice HSBC Bank, britanske banke osnovane sredinom XIX veka, koja je od tada Rotšildov partner. Banka je osnovana kao deponentna banka za novac od trgovine opijumom u Kini. Rotšild, takođe, kontroliše i London Bullion Association, koji određuje međunarodnu cenu zlata. HSBC je član ovog kartela za zlato.
5. UBS AG, (Union Bank of Switzerland) je najveća banka u Švajcarskoj.
6. Coutts & Co. Trustees (Jersey) Ltd – je podružnica banke Coutts & Co, koja je do 2015. u potpunosti bila u posedu The Royal Bank of Scotland Group (samu ovu banku, 79%, poseduje UK Financial Investments, investitorski krak britanske vlade). Jedna je od najstarijih banaka na svetu, a poverenje joj ukazuje i britanska kraljevska porodica.
7. Societe Generale Bank & Trust Luxembourg je podružnica banke Societe Generale, član Rothschilds London Bullion Association. Jedna je od najvećih francuskih banaka, osnovana uz direktno učešće franskuskih Rotšilda.
8. Landsbanki Luxembourg je luksemburška banka, deo najstarije islandske banke Landsbanki.
Tako imamo grupu banaka, od kojih je većina povezana sa porodicom Rotšild. Najverovatnije su i ostale povezane sa ovim klanom, jer Rotšildi imaju partnere u Švajcarskoj i Luksemburgu. Novac svojih klijenata su prebacili u ofšor zone i tako su, preko firme Mosak Fonseka uspostavili vlasništvo i kontrolu nad fondovima većeg dela svetske elite.

MOSAK FONSEKA – ČUVAR ROTŠILDOVIH?
Šta se zna o sâmoj firmi Mosak Fonseka? Prema zvaničnoj priči, dvojica privatnih lica i jedan panamski državljanin su osnovali privatnu kompaniju, u kojoj je preko pet stotina zaposlenih i koja otvara svoje kancelarije na 40 mesta širom sveta. Pored Paname, ključna mesta su Švajcarska i Kina (sasvim slučajno su tu i Rotšildovi štabovi). Naravno da se ovaj finansijski oktopod ne može pojaviti bez jake podrške ključnih igrača. I sve dok Mosak Fonseka pumpa novac uglavnom od banaka povezanih sa Rotšildom, nije teško pogoditi ko je zaista iza kompanije.

Nezavisni analitičar iz Sjedinjenih država, Din Henderson piše o osnivačima kompanije Mosak Fonseka:

„Obojica su članovi blede panamske elite, koja je oduvek služila interesima britanske krune/interesima Rotšilda.“

Obojica su povezani sa Britanijom, dakle sa Rotšildima.

„Kompaniju Mosak Fonseka su 1986. godine pokrenuli diplomci Londonske škole za ekonomiju (LSE) Ramon Fonseka i Jirgen Mosak, po rođenju Nemac, koji je provodio mnogo vremena radeći u londonskim bankarskim krugovima. Mosak je od 2009. do 2014. godine bio i službenik Conarex – panamskog predstavništva Kraljevskog instituta za međunarodne odnose, (Royal Institute of International Affairs, RIIF), pod kontrolom britanske krune.“

PROTIV ROTŠILDA I KINE
Početkom 2014. godine, Sorošev Konzorcijum novinara istraživača je, kao deo njihovih „Offshore Leaks“ otkrio da rodbina kineske političke i finansijske elite koristi ofšor poreske rajeve da bi sklonila bogatstvo. Panamski papiri su samo objava postojećeg informacijskog rata protiv Kine.

Objavljivanje Panamskih papira je usmereno lično protiv trenutnog kineskog predsenika Ksi Jinpinga. Panamski papiri navodno pokazuju da:

Ksi Đinping, kineski “predsedavajući svega” – među njegovim titulama su predsednik i šef Komunističke partije – ima zeta koji ima firmu u poreskom raju. Rodbina barem drugih sedmoro, koji su bili u malom Stalnom komitetu – uključujući dva člana koja trenutno rade sa Ksijem – takođe imaju ofšor firme, pokazuju podaci.

Rotšildi sada računaju da će se Kina okrenuti protiv ostalih delova globalne finansijske elite, pre svega protiv Rokfelera u Sjedinjenim državama. Ova teza je veoma popularna kod zagovrnika teorije zavere. Na osnovu Panamskih papira može se zaključiti da barem jedan predstavnik globalne elite radi protiv Rotšilda. Nazvaćemo ga Rokfeler, jer bi ova pretpostavka mogla da ima i neki dokaz. Ako je jedna grupa “Rotšildi”, spremna da napusti američki dolar i preorijentiše se na Aziju, druga – na primer, familija Rokfeler – je u bliskim odnosima sa Sjedinjenim državama.

Rotšildi ohrabruju Kinu da juan postane globalna valuta, a prema ruskom ekonomisti Valentinu Katasonovu, oni Kinu guraju ka prelasku na “zlatni standard”, jer sâmi kontrolišu veći deo zlatnih rezervi u svetu.

Velika Britanija, koju kontrolišu Rotšildi, aktivno sarađuje sa Kinom, kao članica Kineske azijske infrastrukturne investicione banke (Chinese Asian Infrastructure Investment Bank). Britanci su odlučili da se pridruže kineskom projektu uprkos negativnom stavu Sjedinjenih država po tom pitanju.

PSEUDO-MULTIPOLARNOST ROTŠILDA
Prema tome, Rotšildova grupa radi na zameni hegemonije dolara zlatom, koje oni kontrolišu. Ovo sugeriše ideju o nekoliko nezavisnih deviznih centara, koji bi bili kamen u cipeli Sjedinjenim državama i Rokfelerovoj grupi, čiji je jedini cilj očuvanje sistema američke hegemonije. Vredi napomenuti da pored Sorosa i Rokfelerovi finansiraju Konzorcijum novinara istraživača (ICIJ), koji nastavlja kompanju protiv Rotšilda. ICIJ je projekat nevladne organizacije Centar za javni integritet (Center for Public Integrity) iz Sjedinjenih država, koji se finansira iz Fonda braće Rokfeler i Fonda porodice Rokfeler.

Ulazak Džordža Sorosa u rat protiv juana 2015. godine, najzad je pokazao koju je on stranu zauzeo u ovom sporu, iako se ranije smatralo da je čovek Rotšildovih. Zato sada njegovi novinari napadaju ofšor sistem koji su napravili Rotšildi i Kina.

Rotšilidi se ne suprotstavljaju ni Rusiji. Za razliku od Soroša koji multipolarnost vidi kao pretnju “otvorenom društvu”, Rotšildi i njihovi najbliži krugovi se interesuju za uključivanje Rusije u projekte preformatiranja trenutnog svetskog poretka i zanima ih da imaju bliske veze za delovima ruske elite. Objavljivanje podataka o 2 milijarde ruskog novca, čije vlasništvo Soroš i njegovi novinari pripisuju Vladimiru Putinu je, u stvari, usmereno protiv te iste grupe ruske elite koja sarađuje sa Rotšildima. To ne znači da Rotšild i njemi slični zagovaraju multipolarni svet. Pre će biti da žele da iskoriste neophodne promene ka multipolarnom uređenju, kako bi zadržali svoje položaje i odučujuće uloge u međunarodnim pitanjima. Osećajući jačanje Azije, oni se klade na taj novi centar moći. Ali, ta Rotšildova multipolarnost ne vodi ka civilizacijskom suverenitetu, jer stvarna moć ostaje u rukama globalne supranacionalne svetske elite.

OČEKUJUĆI ODMAZDU
Panamski papiri su epizoda u obračunu svetskih elita. Svaka grupa drugačije vidi budućnost sveta i svaka želi svetsku dominaciju. Jedan od mehanizama, preko koga se olakšavalo povezivanje grupa transnacionalnih elita sa nacionalnim, bila je kontrola imovine u obliku kontrole ofšor kompanije. Zato u dokumentima nikada neće biti imena onih koji su sarađivali sa protivnicima. To je i zbog toga što ima toliko mnogo političara iz bivših britanskih kolonija ili iz bliskoistočnih arapskih monarhija, koji imaju istorijski jake veze sa Britanijom i sa Rotšildovom bankarskom kućom.

Protivnici Rotšilda su otkrili njihove mehanizme preko kojih Rotšildi kontrolišu novac svojih političara i načinili potez. Čeka se odgovor.

Izvor Katehon, 10. april 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u