NENAD POPOVIĆ: VREME JE ZA TAKTIKU TOTALNOG FUDBALA; U ODNOSIMA SA RUSIJOM IMAMO ZICER

Sankcije koje je Moskva uvela EU i Turskoj – to je naša gol-šansa! Srbija i Rusija...

Sankcije koje je Moskva uvela EU i Turskoj  to je naša gol-šansa!

Srbija i Rusija imaju sasvim netipične odnose za dve zemlje u složenim međunarodnim odnosima. I Srbija i Rusija ne trguju međusobnim prijateljstvom. Uostalom, kroz čitavu istoriju, Beograd i Moskvu nikada nisu vezivali isključivo pragmatični, ledeni interesi.

Pravi i iskreni prijatelji prepoznaju se po tome što su jedni uz druge onda kada je najteže. Rusija nas nije ostavila na cedilu kada je stavila veto na predlog britanske rezolucije u Savetu bezbednosti UN, čime je sprečeno da Srbi budu proglašeni za genocidan narod. Potom je Rusija sprečila da Kosovo postane član Uneska.

Koja druga velika sila bi to učinila za malu, bratsku zemlju, a da to ne iskoristi za svoje sebične interese? Rusija je drugačija, kao što je drugačija i Srbija.

Kada su Amerika i EU uveli sankcije Rusiji, Srbija nije okrenula leđa svom prijatelju i nije sagnula glavu. Uprkos žestokim pritiscima sa Zapada, jedini u Evropi nismo uveli sankcije Rusiji!

Pokazali smo se kao pravi prijatelji, a istovremeno nam se ukazala i ogromna ekonomska šansa. Rusko tržište nam je danas otvoreno kao na dlanu. Sportskim rečnikom rečeno, mi imamo zicer u saradnji s Rusijom koji bi trebalo da pretvorimo u gol! Sankcije koje je Moskva uvela EU i Turskoj  to je naša gol-šansa! Ali sada je potrebno da toj okolnosti prilagodimo taktiku i sistem igre. Prvi korak je osnivanje Kancelarije za saradnju sa Rusijom, koja će pomoći našim privrednicima da prodaju svoje proizvode na ruskom tržištu. Kada naš seljak bude znao da sve što proizvede može da proda na ruskom tržištu, moći će da povećava proizvodnju i zapošljava nove radnike. To će ohrabriti i druge ljude da otvaraju firme, jer znaju da neće proizvoditi uzalud. Pokrenuće se čitav privredni ciklus, a tržište Rusije je toliko veliko da će biti mesta za sve. Vreme je da u saradnji s Rusijom konačno počnemo da primenjujemo filozofiju totalnog fudbala!

Tako se postaje šampion!

Izvor Kurir, 15. april 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u