PISMO GLASAČU DVERI

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ Dok ti napadaš vlast da je izdajnička, zajedno si s onima koji...

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

Dok ti napadaš vlast da je izdajnička, zajedno si s onima koji vlast napadaju što nije dovoljno izdajnička

Poštovani,
Misliš za sebe da si nacionalista, pristupio si organizaciji koja se predstavlja kao tvrdo nacionalistička, koja poštuje tradiciju, sopstvenu istoriju, koja ističe porodične vrednosti, koja je beskompromisna po pitanju zaštite srpskih nacionalnih interesa, boriš se za tu organizaciju srcem i dušom. A onda…

…onda odeš na miting da bi iskamčio cenzus na izborima sa pristalicama političkih opcija koje zagovaraju apsolutno sve suprotno od onoga za šta si se zalagao ceo život.

I pritom doživiš, kao muškarac spreman da brani otadžbinu, da ti se lideri stranke kojoj pripadaš žale da ih je fizički napala žena, pa su, eto, morali da joj poklone podliv na licu. I to im je bilo malo, te su svoje junačke podvige prema ženama nastavili sutradan. Valjda je to dokaz zalaganja za porodične vrednosti, a posebno je veliki dokaz viteštva kada išamaraš ženu.

No vratimo se zajedničkom delovanju sa onima sa kojima si do juče vodio, najblaže rečeno, rat. Nije to bio običan politički rat, već ideološki. To je bio sukob pogleda na svet. Ipak, kada je cenzus u pitanju – a odgovorno tvrdim da je eventualni ulazak koalicije DSS-Dveri u parlament najogavini primer krađe na izborima i nasilnog prekrajanja izborne volje građana koja se odvija uz nezapamćeni pritisak na javnost – onda se svi principi prodaju. Padaju ideologije, padaju ideje, pada sve.

Ljuti zagovornici beskompromisne borbe za srpski Kosmet ruku pod ruku marširaju sa onima koji bi dali sve osim Terazija ako bi to bio uslov da se uđe u Evropsku uniju. Zakleti protivnici evropskih integracija, mrzitelji Zapada, odjednom zajednički protestuju sa radikalnim proevropskim snagama, koje, kako ustanu, kao navijene pričaju o prednostima evropskih integracija. Do juče spreman da pogineš samo da nema gej-parade, sada si rame uz rame sa onima koji bi sve vas „fašiste“ poslali na Goli otok, jer ne date dečacima da javno međusobno iskazuju ljubav na sred ulice.

Glasač si Dveri, a protestuješ sa onima koji bi pola Srbije najradije videli u Haškom tribunalu i koji smatraju da su Srbi krivi i što postoje. Genocid u Srebrenici im je kao Oče naš, a tebe, koji si molio Oče naš i išao na bogosluženja, smatraju idiotom i klerikalcem. Oni Crkvu mrze, najpre zato što je srpska, a potom što im je jedina vera ona u novac.

dverimitingPitaš li se da li je to postala sada i tvoja vera? Ipak, sada ste zajedno, valjda da dokažete njihovu parolu da možete zajedno. Ili zapravo bio si u zabludi, pa nisi ni kapirao da ste vi svi uvek i bili zajedno, jer vas je isti gazda preko bare stvorio. Taj gazda uvek voli da ima i levu i desnu opciju, i liberalnu i nacionalnu. Njemu ste vi svi pod njegovim skutima potrebni, jer u krajnjoj liniji u podeljenoj Srbiji vlast ne može da ruši samo jedna opcija. Potreban je front sa više strana. Jedni će vlast napadati da je izdajnička, što si inače ti kao glasač Dveri činio, a drugi će vlast napadati da nije dovoljno izdajnička. Na kraju, kada vas ta ista vlast sve do nogu potuče na izborima, gazda preko bare moraće sve da vas spoji. I učinio je to. A ti se zapitaj da li si makar malo razmislio s kim si protestovao i ko ti je danas najveći saradnik. Lobotomija je na delu. Misli o tome!

P. S. Za početak razmislite vi koji ćete u sredu izaći na ponovljene izbore. Vredi li da Pajtić, umesto sadašnjih 16 poslanika, dobije pride još 13 koje bi mu Boško Obradović sa Sandom Rašković doneo.

Politika
Pratite nas na YouTube-u