SVEĆE I CVEĆE IZ DOBROVOLjAČKE BAČENI U KONTEJNER

Ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo istoga dana kada je cveće...

Ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo istoga dana kada je cveće i položeno. Prethodnih godina komunalni radnici očistili bi tek kada bi sveće izgorele i cveće se osušilo

Ruže koje su članovi porodica stradalih i delegacija RS položili na mesto stradanja vojnika u Dobrovoljačkoj ulici bačene su u kontejner nakon njihovog odlaska.

Cveće i sveće bacili su pripadnici komunalne službe, saznaje „Kliks„.

Ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo istoga dana kada je cveće i položeno. Prethodnih godina komunalni radnici očistili bi tek kada bi sveće izgorele i cveće se osušilo.

Delegacija iz RS s porodicama stigla je u tri autobusa i nekoliko privatnih automobila, uz jake mere policijskog obezbeđenja, kako bi prisustvovali obeležavanju 24 godine od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković ocenio je da je sramota što su u smeće bačene ruže koje su položene u Dobrovoljačkoj ulici.

„Bacanje ruža u smeće sramotan je čin i to nije Sarajevo. Naša veličina je baš u tome što smo nakon svih stradanja koja smo prošli, uvek prvi pružali ruku i bili spremni na pomirenje. Znamo mi dobro šta je radila JNA po našoj zemlji, ali majkama koje su izgubile sinove, mora se dozvoliti da na to mesto polože cveće“, napisao je Konaković na Fejsbuku.

Ruže su položene u spomen na vojnike JNA, ubijene prilikom povlačenja iz Sarajeva 1992. godine.

Zločin nad vojnicima JNA u Sarajevu u Dobrovoljačkoj ulici, u kome su ubijena 42 vojnika, oficira i civila, 73 osobe su ranjene, dogodio se pre 24 godine.

Izvor RTS, klix.ba, B92, 03. maj 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u