MLADEN BOSIĆ: ODREĐENE EKSTREMNE GRUPE IZ SRBIJE DOLAZE NA DODIKOV KONTRAMITING

Vučiću sam preneo informacije da postoje organizovane ekstremne grupe iz Srbije koje se organizuju...

Vučiću sam preneo informacije da postoje organizovane ekstremne grupe iz Srbije koje se organizuju da dođu na Dodikov kontramiting. Shvatio sam da i on ima tu vrstu informacija

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić kaže da se telefonom čuo sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem, te da mu je prenio saznanja o ekstremnim grupama iz Srbije koje planiraju doći na proteste u Banjaluku, zakazane za 14. maj.

— Vučić me zvao telefonom da apeluje da protesti budu mirni. Ja sam mu prenio naša saznanja da postoje organizovane ekstremne grupe iz Srbije koje se organizuju da dođu na kontramiting koji organizuje Milorad Dodik. Shvatio sam da i Vučić ima tu vrstu informacija. Mi smo 19. aprila poslije sjednice Predsjedništva rekli da postoji mogućnost u saradnji sa drugim opozicionim strankama organizujemo proteste u maju u Republici Srpskoj – rekao je Bosić.

On je naglasio da je tog istog trenutka Dodik izašao s tvrdnjom da će on organizovati kontramiting na istom mjestu u isto vrijeme. Bosić smatra da je on na takav način najavio neku vrstu nasilja i prijetnje.

— Očekujem od Dodika da ne ide tim putem, ipak je to huškanje naroda na narod. Što se tiče našeg prava da održimo proteste kao opozicija mi od njega nećemo i nemamo pravo odustati – rekao je predsjednik SDS-a.

Bosić je dodao da je nevjerovatno da od Gradskih vlasti Banjaluke organizatori protesta dobiju odgovor da su iz struktura vlasti rezervisali sve termine u maju mjesecu i prvu sedmicu juna na glavnom gradskom trgu.

— Jasno je da se vrši svaka moguća vrsta opstrukcije – rekao je on, a potom dodao:

— Danas sam dobio obavještenje da su Gradske vlasti odobrile organizovanje protesta u Parku Mladen Stojanović. Vidjećemo o čemu se radi, ali čujem da sve načelnike opština u Republici Srpskoj koji pripadaju SDS-u ovih trenutaka zove policija RS, traži podatke o ljudima koji bi išli na proteste i traži da se uključi u sve to – dodao je Bosić.

On naglašava da su tražili da održe mirne proteste u skladu sa zakonima Republike Srpske, bez ikakvih sukoba i da neće odustati od tog prava.

— Ovo što radi Dodik s kontramitingom njemu stavlja na odgovornost za ove moguće nemile događaje na njega. Očekujem da organi Srbije intervenišu ukoliko imaju podatke o ekstremistima iz Srbije koji bi mogli doći ovdje da prave nerede, te da preduzmu korake u tom smjeru. Od policije Republike Srpske očekujem da radi svoj posao i obezbjedi red i mir 14. maja u Banjaluci, a SDS i svi nezadovoljni građani imaju pravo iskazati svoje mišljenje i mi ćemo se boriti za svoje pravo – zaključio je Bosić.

Izvor press.ba, 11. maj 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u