JOVAN PLAMENAC MILU ĐUKANOVIĆU: ODBRANITI CG OD TEBE SVETI JE ČIN!

Dok na SPC i Rusiju ukazujete kao na najveće protivnike nezavisnosti Crne Gore, u...

Dok na SPC i Rusiju ukazujete kao na najveće protivnike nezavisnosti Crne Gore, u naseljima u kojima prevladava albanski živalj vijore se državne zastave Albanije

G. Đukanoviću, što ste Vi i Vaši to slavili ovih dana?

Deset godina obnove nezavisnosti Crne Gore!?

Pa, to već i djeca vide da Crna Gora ne samo da nije nezavisna država, nego je sramno zavisna od mračnih sila Zapada, od onih sila koje dehristijanizuju Evropu. A dehristijanizacija Evrope odvija se pod strogim nadzorom SAD, čija vlast je u vlasti obogotvorenog kapitala.

Vi ste, g. Đukanoviću, sinonim crnogorske vlasti već četvrt vijeka, a u Crnoj Gori politički život funkcioniše po formuli: režim = država. Iz tog neprirodnog odnosa Vi i Vaši crpite pravo da svakoga ko nije saglasan sa djelima crnogorskog vladajućeg establišmenta, „mrtvo-ladno“, proglasite protivnikom nezavisnosti Crne Gore, čak i neprijateljem Crne Gore.

Ovo pišem kao neko ko je svim svojim bićem protivan nekim Vašim djelima (djelima crnogorske vlasti). Reći ću i kojim, i koje su im posljedice.

Vi ste, po uputstvima i pod nadzorom Zapada (Evrope), u procesu tzv. tranzicije, uništili crnogorsku privredu. U Crnoj Gori koja ima oko 650.000 stanovnika od 1990. do danas ugašeno je oko 200 preduzeća i pritom bez posla ostalo oko 100.000 radnika! Prema podacima Centralne banke, Crnogorska privreda godišnje proizvodi 130 miliona evra gubitaka.

U tom uništenju, praćenom opštim bezakonjem, koje podsjeća na vrijeme i „pravni sistem“ Divljeg Zapada, naprasno je nastala crnogorska kapitalistička elita, kojoj ne samo da pripadate, nego ste joj i tata i mama. Ta „elita“, tako nastala, vlada „nezavisnom“ Crnom Gorom.

Ta hajdučija Vas i „elitu“ koju predvodite učinila je podanicima antihrišćanskog Zapada, u potpunosti zavisnim od njegovog globalističkog interesa, koji, zloupotrebom demokratskih principa, koristeći ih kao oružje, sprovodi bezobzirno „gazeći po leševima“. A Crnu Goru, i nas, njene građane, učinila je zatočenicima Vaše i Vaših saradnika slobode.

Priznajem: naivno, vjerovao sam da će crnogorski narod kada se u svom osiromašenju sunovrati do neke kritične tačke ustati, da će se usprotiviti vlasti koja ga je učinila bijednim. Ali, Vi ste znali da će se dogoditi suprotno: ne samo da crnogorski narod neće ustati, nego ćete glasačku naklonost dobrog dijela ovih osiromašenih ljudi, koji zahvaljujući Vama žive u strahu da li će njihova porodica već narednog mjeseca imati išta na trpezi, kupiti za 50, ili čak 30 evra, za vreću brašna, za zaposlenje, ili čak samo za obećanje o zaposljenju…

Naravno, kao i svaki politički program i Vaš ima pristalice koje u njemu nalaze svoj interes, čiji se životni pogledi uklapaju u njega. Ali, prevagu Vašoj vladavini donose obeskičmenjeni ljudi koje kupujete. Na njihovim pihtijastim karakterima počiva ovako nezavisna Crna Gora. A mnogi od njih potomci su dičnih Crnogoraca, kojima je čast bila preča od života.

Crnogorski obraz, moral, osjećaj slobode rastočeni su komunističkom ideološkom dehristijanizacijom ovdašnjeg naroda. Bogu hvala, taj proces se urušio prije nego je doveo do potpune propasti. Ali, posljedice su ostale i na njima počiva današnja „nezavisnost“ Crne Gore. I u ovako nezavisnoj Crnoj Gori taj proces oživljava. Reanimira ga obezboženi Zapad, dodajući mu novi „kvalitet“.

Tako ste Vi i Vaša vladajuća garnitura postali promoteri antihrišćanskih vrijednosti života: razbijanja porodice, promiskuiteta, djeceubistva u majčinim utrobama, afirmacije pederastije, obogotvorenja kapitala, odnosno potpunog podređivanja duhovnog materijalnom…

Postali ste i promoteri interesa SAD i ostalog Zapada na globalnom planu, u njihovom obračunu sa Rusijom. Taj sukob ima duboku ne samo kulturološku podlogu, nego i, nadasve, duhovnu, koja ishodi iz pobune Satane protiv Boga. Pametan ste čovjek – vidite na koju stranu posljedica te kosmičke pobune ste se svrstali.

Kao što „pobjeđujete“ na „izborima“, tako ste izdejstvovali i „nezavisnost“ Crne Gore – za 50 (30) evra, vreću brašna… I sada to slavite!

Slavite i hiljadugodišnjicu državnosti Crne Gore!?

„Smiješni mali Dukljani“, kako je to u sjajnom krokiju napisao Mladen Zagarčanin. Početak crnogorske državnosti vezali ste, podsjetio Vas je Zagarčanin, za mučeničko stradanje jednog svetitelja (svetog Jovana Vladimira) i tako ga utemeljili na Crkvi. U isto vrijeme razmahujete se sekularnošću svoje države. To je ili svojevrsna šizofrenija, kakve nema „niđe drugo do u ovu našu lijepu Crnu Goru“, ili Vas je neko loše podučio, neko neznaven i ne baš mnogo pametan, a ambiciozan i udvorica.

U ovo vrijeme oblikujete nacionalni identitet Crnogoraca, vijek-dva nakon što su to uradili drugi narodi. Po uzoru na hrvatsku himeru „tisućljetnje državnosti“ i makedonsko bunilo utemeljivanja na Aleksandru Makedonskom, crnogorsku državnost i nacionalni identitet Crnogoraca pokušavate da temeljite na Duklji. Pritom kontinuitet tla poistovjećujete sa kontinuitetom naroda, prenebregavajući činjenicu da je u posljednjih pet i nešto više vjekova došlo do potpune zamjene stanovništva na području današnje Crne Gore.

Nakon najezde Turaka u ove krajeve preci današnjeg crnogorskog stanovništva većinom su doselili sa Kosova, ali doselili su i iz drugih krajeva: Raške, Hercegovine, Bosne… A stari ovdašnji živalj dijelom je potisnut, a dijelom odselio tražeći bolje uslove života. Potomci ranijih žitelja područja koje zahvata današnja Crna Gora sada su u Dalmaciji, Zapadnoj Hercegovini, Zapadnoj Bosni, Šumadiji, Zapadnoj Srbiji, u Topličkom kraju… Dakle, korijeni današnjeg crnogorskog življa nijesu u Crnoj Gori! Tu su korijeni nekih drugih ljudi, koji više ne žive ovdje.

Autentični Crnogorci, kojima i sam pripadam, poodavno su nacionalno oformljeni. Njihova nacionalna pripadnost temelji na krvnom nasljeđu, na tlu, kulturi i duhovnosti i oni nemaju tu vrstu problema. U problemu su ideološki Crnogorci, oni čiji nacionalni identitet proističe iz „kako si se pisa?“.

Ovo što sada radite, što ste zacrtali kao izuzetno važno za Vašu Crnu Goru, nije oblikovanje nacionalnog identiteta Crnogoraca. To je promjena nacionalnog identiteta Crnogoraca!

Da, moguće je promijeniti nacionalni identitet jednom narodu, ili njegovom dijelu. Ali, to su istorijski procesi. Međutim, Vi nemate vremena za istorijske procese; Vama je nacionalni identitet Crnogoraca po podobiju Jevrema Brkovića i Miraša Dedeića potreban – odmah.

Dok na Pravoslavnu crkvu i Rusiju ukazujete kao na najveće protivnike nezavisnosti Crne Gore, u crnogorskim naseljima u kojima prevladava albanski živalj vijore se državne zastave Albanije. Nedavno smo nas četvorica išli na brdo Vladimir, Sumu, kod naselja Vladimir. U Brajši su pokušali da nas spriječe. Vidjeli su automobil registrovan na Cetinju i mene u mantiji. „Ovo je Albanija“, vikali su. „Rumija je albanska planina“, viču svakog ljeta pored Rumijske crkve, šireći državne zastave Albanije…

Vama, i takvima kao Vi, Crna Gora je sredstvo za sticanje novca i lično ostajanje na slobodi. A meni, i ovakvima kao ja, Crna Gora je – ponos.

Nama je Crna Gora poštovanje predaka i njihove žrtve za njenu slobodu, poštovanje moralnih i duhovnih vrijednosti koje su je provele kroz vjekove. Od te i takve Crne Gore Vi i Vaši napravili ste – ruglo.

Odbraniti Crnu Goru od Vas i takvih kao što ste Vi – sveti je čin!

Izvor IN4S/carsa.rs, 07. jun 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u