PRSTI ZAPADNIH TAJNIH SLUŽBI U KRITSKOM SABORU

Gde god da se pojavi Aleks Rondos se bavi jednim te istim poslom –...

Gde god da se pojavi Aleks Rondos se bavi jednim te istim poslom – lobiranjem za interese svojih američkih gospodara

Takozvani “Sveti i veliki” sabor na Kritu, koji ipak nije uspeo da postane Svepravoslavni. Na ovaj događaj je usmerena pažnja ne samo pravoslavaca iz celog sveta (uglavnom zbog sporova, izazvanih samom odlukom o njegovom održavanju) već i mnogih svetskih obaveštajnih službi. Prema podacima Analitičkog centra Katehon, tajne službe SAD i Velike Britanije pokušavaju da utiču na odluke Sabora. Za ovo se uglavnom koriste agenti koji imaju uticaja na Carigradsku patrijaršiju. Cilj je da se podrije autoritet Ruske pravoslavne crkve, promoviše širenje ekumenskih trendova i trendova crkvenog „novačenja”, koji slabe pravoslavlje, guraju u prvi plan pitanje o davanju autokefalnosti Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi i tako doprinese podeli unutar pravoslavnog sveta.

Jedna od ključnih figura u tom procesu je otac Aleksandar Karlucos (na slici ispod), član upravnog odbora Sabora, sakupljač dobrotvornih priloga za Carigradsku patrijaršiju, odgovoran za komunikaciju sa uticajnim poslovnim krugovima i vlastima u SAD. U stvari, on upravlja najvećim delom sredstava koja dolaze iz SAD u Carigrad, i tako upravlja čitavom hijerarhijom.

Druga važna ličnost, koja je odgovorna za vezu između kritskog Sabora i američkih obaveštajnih službi je Aleks Rondos (na slici iznad). On je Specijalni predstavnik EU za Rog Afrike. Rondos je blisko povezan sa hijerarhijom Carigradske patrijaršije, obaveštajnim službama SAD i Velike Britanije i globalističkim NVO. On se lično poznaje sa ocem Aleksandrom Karlucosom, dolazi u kuću Džordža Sorosa. Biografija Aleksa Rondosa je zaista zanimljiva i podseća na zaplet iz špijunskog romana.

FILANTROP I OBAVEŠTAJAC
Aleksandar Rondos je državljanin Grčke. Rođen je 1954. godine u Sultanatu Zanzibar u Dar es Salamu (de fakto u to vreme – britanska kolonija, sada – deo Tanzanije). Školovao se u Velikoj Britaniji. Radio je kao novinar engleskog časopisa West Africa Magazine, zatim prešao u Catholic Relief Services – katoličku američku NVO. Osamdesetih godina 20. veka se upoznao sa Džordžom Sorosom u SAD i počeo da se uvlači u redove crkvene strukture Carigradske patrijaršije u Americi. Ova strategija ovenčana je uspehom, i 1992. godine, pod pokroviteljstvom Sorosa, Rondos osniva i vodi International Orthodox Christian Charities (IOCC) – međunarodnu pravoslavnu dobrotvornu organizaciju pod pokroviteljstvom Carigradske Patrijaršije.

Cilj osnivanja ove strukture je, da bi mogla da održava moćne finansijske tokove, pod izgovorom obezbeđivanja crkvenih dobrotvornih svrha. Zbog istih interesa (crkveni novac) i zajedničkih veza veza sa američkim “dobrotvorima” Rondos se sprijateljio i sa Aleksandrom Karlucosom. Rondos je iskoristio svoju strukturu za prodor u ostale pravoslavne zemlje (Jugoslaviju, Rusiju, Bliski istok). Konkretno, 1998. godine uoči bombardovanja Jugoslavije, pod okriljem IOCC, sproveo je svoju misiju u Albaniji i na Kosovu. Nakon toga, kada su dobijene sve potrebne informacije, a pregovori održani, počela je vojna operacija NATO.grk obavestajac katokulosORGANIZATOR OBOJENIH REVOLUCIJA
Zanimljivo je da je “pravoslavni filantrop” aktivno učestvovao u organizaciji obojenih revolucija tamo gde to zahtevaju interesi SAD i njegovog starog prijatelja Džordža Sorosa. Na primer, u 2000. godini Rondos je bio savetnik organizatorima takozvane Buldožer revolucije u Jugoslaviji.

Nakon obojene revolucije u Gruziji, on je postao savetnik Mihaila Saakašvilija. Sudeći po tonu njegove publikacije na temu gruzijsko-ruskih odnosa u 2008. godini, on je znao da se priprema gruzijska invazija na Južnu Osetiju i pripremao je zapadno javno mnjenje za ovu akciju.

Rondosu, takođe, pripisuju savetodavnu ulogu u prvom ukrajinskom Majdanu 2004. godine. Uz njegovu pomoć u Beogradu je osnovan CANVAS (Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies) – sedište centra mozgova obojenih revolucija, gde su se uvežbavale tehnologije Arapskog proleća i ukrajinskog Majdana 2014.godine.

MRAČNI POSLOVI U GRČKOJ
Rondos je radio i kao savetnik premijera Grčke, Jorgosa Papandreua u periodu 2009-2011, rodom iz SAD, Sorosevog prijatelja i šefa socijalističke partije PASOK, i smatran je njegovom desnom rukom u svim međunarodnim projektima. Pre toga, od 1999. do 2004. godine, Rondos je bio Papandreuov savetnik, kada je ovaj bio ministar inostranih poslova Grčke i guverner Svete gore. Nakon dolaska na vlast Antonia Samarasa, Rondos je zadržao svoj uticaj na grčku vladu. Rondos je 2012. godine bio pod istragom u vezi sa učešćem u zaveri protiv bivšeg premijera Grčke Kostasa Karamanlisa. Njegov advokat je bio Failos Kranidiotis, član liberalne partije Nova Demokratija i blizak prijatelj Antonija Samarasa.

Prema podacima zvanične grčke istrage, zavera, čiji je cilj bio da se spreči zbližavanje Rusije i Grčke, zaista je postojala u periodu 2004-2009.

Rondos je bio uključen u korupcijske skandale oko novca, koji je iz grčkog budžeta odlazio u NVO, ali je ovog puta izašao suv iz vode.

Međutim, činjenica da je bitan deo finansija, koje su se na inicijativu Rondosa izdvajale za NVO u Grčkoj, otišao u Makedoniju, Albaniju i na Kosovo, gde nikome zvanično nisu bile namenjene, opravdava pretpostavku da se radilo o sumnjivoj raspodeli sredstava u okviru strategije obojene revolucije, koja se spremala u Makedoniji, a ne samo o operaciji pranja novca. U samoj Grčkoj su se u prvom redu finansirale levičarsko-liberalne NVO, čime je za grčki novac obezbeđena spoljna kontrola nad zemljom.

UNIVERZALNI MAJSTOR
Prema tvrdnjama grčkih izvora, Rondos je posebno aktivan na Balkanu po albanskom pitanju. Konkretno, on održava bliske veze sa mnogim ličnostima u Albaniji i Makedoniji. Sjedinjene države koriste upravo albanski faktor za destabilizaciju stanja u balkanskim državama. Sa albanskom narkomafijom i industrijom “crne transplantologije”, čiji se centri nalaze na Kosovu i u Albaniji, usko je povezana i globalna plutokratija. Rondos je aktivno podržavao ideje o davanju nezavisnosti Kosovu i nastupao je sa odgovarajućim stručnim inicijativama.kritski sabor patrijarsiS obzirom na Rondosovo “iskustvo” na prostoru Kosova, zanimljivo je koliko aktivno će on biti u stanju da vodi militantne i kriminalne zajednice u Somaliji na svojoj novoj zvaničnoj dužnosti?

Osim toga, Aleks Rondos je imao vremena da poradi i u međunarodnim finansijskim organizacijama, posebno u Svetskoj banci. On je takođe član Evropskog odbora za međunarodne odnose, evropske filijale najvećeg američkog globalističkog centra – Saveta za međunarodne odnose.

Gde god da se pojavi, Aleks Rondos se bavi jednim te i istim poslom – lobiranjem za interese njegovih američkih gospodara, promocijom inicijativa Džordža Sorosa, promenama režima i jačanjem unipolarne američke hegemonije uz pomoć strategija mrežnih ratova. Ako se ovaj stručnjak širokog profila zauzeo za Kritski sabor, pravoslavci bi trebalo da očekuju kako najperfidnije provokacije, tako i akcije direktnog zastrašivanja silom.

Katehon

Svet
Pratite nas na YouTube-u