ODGOVOR INICIJATIVI MLADIH ZA LjUDSKA PRAVA: PRIMITE MOJE GAĐENjE

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ Sa najvećim mogućem gnušanjem odbijam da učestvujem u vašoj sramnoj srebreničkoj tiradi...

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

Sa najvećim mogućem gnušanjem odbijam da učestvujem u vašoj sramnoj srebreničkoj tiradi

Poštovane dame i gospodo,

Primio sam vaše prilično nepismeno pisanije, koje ste adresirali na moje ime, obraćajući mi se kao narodnom poslaniku, te, shodno tome, smatram da je red da vam ovako javno i odgovorim.

Svakako, kada bi to bilo moguće, izrazio bih poštovanje prema vašem pismu, ali umesto toga izraziću najgore moguće gađenje, jer osim toga ništa drugo niste ni zaslužili. Ne želeći da me neko pogrešno shvati, jer prema svakoj nevinoj žrtvi u proteklim ratovima izražavam pijetet i, za razliku od vas, uvek se iskreno zalažem da se svi zločinci koji su počinili nedela u ime mog naroda procesuiraju, kao što jednako želim da se svi oni koji su počinili strahovite zločine prema srpskom narodu takođe nađu pred licem pravde, ne mogu a da ne primetim da je vaše pisanije prepuno netačnosti, neistina i krajnje zlonamernih konstrukcija sa očitim ciljem da naterate narodne poslanike Skupštine Srbije da pribegnu kolektivnom posipanju fekalija po sopstvenom narodu.

Kao i svake, tako i ove godine, vi uvek na jedan primitivan način pokušavate da vodite kampanju vezanu za dešavanja u Srebrenici, a da pritom nikada ne želite da se o tom pitanju govori otvoreno sa svim njegovim uzrocima i posledicama, kao i nespornim činjenicama koje su se odvijale na području Podrinja tokom krvavog bosanskog rata od 1992-1995. godine.inicijativa mladihVaše napamet naučene mantre, čiji je jedini cilj da se Srbi proglase genocidnim narodom, bar kod mene nikada neće proći. Neće, jer je narod kome pripadam tokom tog rata branio sebe, svoja ognjišta i svoje dostojanstvo, ne želeći da, kao u Drugom svetskom ratu, bude stado ovaca za klanje povampirenih ustaša i „hrvatskog cvijeća“. Srpski narod je štitio svoja elementarna ljudska prava gradeći Republiku Srpsku, koju bi vi upravo proglašavanjem srpskog naroda kao genocidnog takođe proglasili za genocidnu tvorevinu.

Pošto se pozivate na odluku Međunarodnog suda pravde iz 2007. godine, koji se iz potpuno sumanutih razloga pozivao na presude Haškog tribunala, koji – a to ste propustili da navedete – nikada nije utvrdio genocid, već je presuđivao generalu Krstiću za saučesništvo u genocidu, a da prethodno nije utvrdio postojanje genocida, moram da vam kažem da vam je to slab argument. To opet meni ukazuje da vam je konstrukcija isključivo političke prirode, sračunata da posle objavljivanja rezultata popisa 1. jula, koga Republika Srpska neće priznati, izvršite u sadejstvu sa vašim sponzorima dodatni pritisak na Republiku Srpsku.

Na sve to dodatno izražavam gađenje prema vašoj inicijativi, jer vam nikada nije palo na um da organizujete komemorativni skup za sve Srbe mučki zaklane i ritualno ubijane baš na području Podrinja od strane krvnika kakav je Naser Orić. Nisam primetio ni da ste izrazili protest što je Haški tribunal kaznio Nasera Orića kao da je napravio saobraćajni prekršaj. Valjda ste tom i takvom „pravednom“ presudom zadovoljni i ona vam ne smeta.Bratunac grobljee

Na kraju, pošto vam je ključna rečenica u pismu – „najveći zločin izvršen na tlu Evrope nakon Drugog svetskog rata“, čime nam pokazujete svu vašu odvratnost i pokvarenjaštvo želeći srpski narod da izjednačite sa nacističkim zločincima, zbog čega bi vas trebalo procesuirati – sa najvećim mogućem gnušanjem odbijam da učestvujem u vašoj sramnoj tiradi.

Svakako, pozivam državu da reaguje i da vam zabrani skup koji ste naumili da organizujete 11. jula ispred Narodne Skupštine. Krivo mi je što nećete biti pohapšeni, jer bi za ovako nešto u svakoj državi Evropske unije popili privođenje, ali nadam se da će jednog dana ovo biti u potpunosti suverena država, koja će takvima kao što ste vi zabraniti rad. Bez obzira što svakako moj stav neće naići na odobravanje ni kod nekih mojih stranačkih kolega, ja ga neću promeniti, jer najiskrenije o vama mislim sve najgore, a, složićete se, pošto ste toliko zalažete za poštovanje ljudskih prava, da je moje ljudsko pravo da imam svoj stav. On je ovakav i, dok je sveta i veka, o vama se neće promeniti, odnosno može da bude samo sa pojačanim gađenjem, jer ste mi iz godine u godinu sve odvratniji.

Srdačno
Narodni poslanik
Vladimir Đukanović

P. S. Sledeće godine, najljubaznije vas molim, zaobiđite me sa ovakvim besmislenim inicijativama i nemojte bez razloga da trošite papir.

 

Politika
Pratite nas na YouTube-u