AMERIČKI SPECIJALAC I DIPLOMATA VIĐEN NA PROTESTIMA U BEOGRADU

Kada sagledate činjenice, to da dolazi iz vrha američke administracije, sigurno je da ovde...

Kada sagledate činjenice, to da dolazi iz vrha američke administracije, sigurno je da ovde neće kuvati kafu, već da ima mnogo važniji zadatak

Ma koliko se zapadne sile s Amerikom na čelu trudile da sa sebe skinu svaku sumnju da imaju veze s protestima koji se pod kapom borbe za RTV i rušenja u Savamali mesecima organizuju u Beogradu, a koji direktno treba da uruše vrh države, dokazi govore suprotno!

Kako „Alo!“ ekskluzivno otkriva, u subotu je na skupu „Ne davimo Beograd“ učestvovao i Solomon Blek, iz vrha američke administracije – Stejt departmenta!

Fotografije do kojih je naš list došao, crno na belo pokazuju Bleka koji telefonom slika kolonu šetača koji nose prepoznatljivu žutu patku, a s njim u društvu je i Denis Ibišbegović, saradnik ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota, koji je u ambasadi angažovan u političkom odeljenju i praktično je zadužen za povezivanje opozicije i nevladinih organizacija.

I dok iz američke ambasade pokušavaju da sa sebe skinu svaku odgovornost za učestvovanje u protestima, slike govore više od 1.000 reči i pokazuju da su SAD i te kako s njima povezane i da na njima imaju svoje ljude.

U domaćoj javnosti već mesecima se poluglasno navodi da zapadne ambasade stoje iza protesta „Ne davimo Beograd“. Tada je ambasador Kajl Skot naveo da su takvi navodi apsurdni i da EU i Amerika ne organizuju i ne plaćaju ekstremiste da prave haos u Srbiji.

— SAD blisko i sveobuhvatno sarađuju sa srpskom vladom na jačanju reformskog puta Srbije, za šta je glasalo 85 odsto birača na izborima. Američki interesi se najbolje ostvaruju kroz stabilnost Srbije i njen dalji napredak – naveo je tada Skot.

Međutim, postavlja se logično pitanje – otkud onda ljudi iz vrha američke administracije i diplomatije na protestima?!

Kako otkriva naš izvor, Blek je odskora u Beogradu i njegovo pojavljivanje nije nimalo slučajno.

— U diplomatskim krugovima se priča da je moguće da će imati mandat od četiri godine, još se ne zna na kojoj poziciji. Kada sagledate činjenice, to da dolazi iz vrha američke administracije, sigurno je da ovde neće kuvati kafu, već da ima mnogo važniji zadatak i da će biti na poziciji koja i te kako ima uticaja – navodi naš sagovornik.

Nije teško zaključiti zbog čega se sve ovo dešava, jer zapadne sile koriste ovaj oprobani metod svaki put kada pokušavaju da slome jakog lidera neke države.

— Glavni cilj je oslabiti Vučića. Zapadu ne odgovara jak premijer koji samostalno donosi odluke i jača Srbiju i njen položaj na međunarodnom planu. Svesni su da njemu ne mogu da naređuju, da on neće i nikada nije slušao njihove instrukcije. Žele premijera kojem će govoriti šta da radi, a to Vučić nikada neće prihvatiti. Zbog toga svim sredstvima na njega vrše pritisak, finansiraju i organizuju proteste kojima je krajnji cilj da sruše Vučića, destabilizuju Srbiju i stvore haos – objašnjava naš sagovornik.

ČEKA SE VUČIĆ
Iz Ministarstva spoljnih poslova juče nije bilo moguće dobiti komentar povodom naših informacija. I do sada su iz tog resora uglavnom izostajala reagovanja povodom sličnih situacija. Kako se spekuliše u političkim krugovima, u ovu temu niko ne želi da se meša i svi praktično čekaju da čuju šta će mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić da kaže.

SKOT UJEDINIO „CENZUS KOALICIJU“
Za angažovanost Kajla Skota u političkom životu Srbije ima više primera. Tako je otkriveno da je u izbornoj noći, 24. aprila, Skot posetio štabove opozicije, a da se posebno zadržao kod Demokratske stranke. Nakon toga je došlo do ujedinjavanja opozicije i usledio je noćni upad „cenzus koalicije“ u prostorije RIK-a. Izborni rezultati doveli su do većih potresa u Srbiji, postojao je pokušaj da se ospori njihov legitimitet, te je to dovelo i do ozbiljne krize u zemlji. Nedavno se i sam premijer Vučić sastao sa Skotom i Majklom Davenportom zbog sve zategnutijih odnosa, a sastanak je delovao kao hladan tuš na dvojicu diplomata jer se pokazalo da je Vučić za njih tvrd orah.

PREDVODIO MARINCE U BORBAMA
Ko je Solomon Blek? Kako sam navodi na svom Linkedin profilu, on je stručnjak za spoljnu politiku, koordinaciju zaposlenih u vladi, radio je i kao savetnik za političke i antiterorističke akcije podržavajući timove za specijalne operacije. Piše i da je predvodio marince u borbama, što mu je, kako kaže, obezbedilo neophodne veštine da objektivno i analitički rešava kritične situacije. Hvali se i da mu je to pomoglo da uspostavi produktivne odnose sa širokim spektrom važnih aktera. Kaže i da ima pozitivan uticaj na živote drugih, te da je spreman da „sve raspoložive resurse uloži u najizazovnije probleme i pruži pouzdane rezultate“. Takođe navodi i da je radio sa širokim spektrom nevladinih organizacija kako bi omogućio što bolju implementaciju određenih programa.

Izvor Alo, 27. jun 2016.

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u