BREGZIT KAO ŠOK ZA SRPSKE ZAVISNIKE OD BRISELSKIH PARA

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ Ako je neko ogadio Srbima Evropsku uniju, to su njeni ovdašnji propagandisti...

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

Ako je neko ogadio Srbima Evropsku uniju, to su njeni ovdašnji propagandisti

Nikoga šok koji je došao sa Ostrva nije tako pogodio do naše narkomanske zavisnike od briselskih para. Konkretno, reč je i ovdašnjem NVO sektoru i medijima koje sponzoriše briselski birokratski aparat. Kampanju koju su vodili pre referenduma, otvoreno navijajući za opciju ostanka Velike Britanije u EU, jednakim intezitetom vode i posle referenduma, ne shvatajući da se dogodilo ono što niko od njih nije očekivao – Bregzit.

Prilozi koji se puštaju po televizijama i tekstovi o tome kako su za Bregzit glasali nepismeni, glupi, zadrti i tome slično deluje kao balada očajnika. Njihov strah nije zbog budućnosti EU niti zbog običnih ljudi, već ih panika hvata da li će još uvek moći da sisaju sa do juče nepresušne finansijske sise iz Brisela, ne pitajući da li se ima, već tražeći do besvesti koliko im se prohte.

Širokogrudost briselskih birokrata je bila ogromna. Finansirajući sulude medijske projekte širom Evrope, pa i kod nas, zapravo su finansirali bitku za ovakav, bolje rečeno, nikakav koncept postojanja EU, koji se pretvorio u lagodan život birokrata i na njihove fondove nakačenih organizacija, dok su građani širom EU počeli taj isti koncept sve više da preziru. Takva bahatost morala je jednom da se uruši. Panika je zavladala, sistem koji je briselskim birokratama donosio lagodan život na tuđoj grbači se urušio, a njihovim medijskim slugama i pešadiji u NVO sektoru ugrožena je egzistencija. Da budem iskren, veoma mi je drago zbog toga.

Sada su im svi krivi. Od Putina, koji navodno formira nekakvu „rusku meku moć“, preko ekstremnih desničara, ekstremnih levičara, do naroda EU, koji ne shvata sve blagodeti tog saveza. Svi su im krivi, samo oni nisu ništa krivi. I nigde ne vide koliko su se širom Evrope ogadili narodu.

Nama u Srbiji odavno su preko glave. Ako je neko ogadio Srbima Evropsku uniju, to su njeni ovdašnji propagandisti. Nametanje primitivne i agresivne propagande u korist EU do te mere je postalo bljutavo, neinvenivno i glupo da se postavlja pitanje da li ljudi koji zastupaju interese EU za debele pare koje dobijaju iz Brisela zaista misle da smo toliko glupi. Da li oni to rade da bi opravdali ogroman novac koji dobijaju ili zaista veruju u to što propagiraju. Ako je prvo u pitanju, onda se radi o prevarantima, a, ako je ovo drugo, onda se radi o idiotima.

brexit23Kako god, nepresušna česma ipak presušuje. Para za budalaste medijske i razne druge projekte koji ničemu nisu služili do toga da se pojedinci lepo ogrebu za dobru lovu, više neće biti. Samo lud čovek može da veruje da će posle Bregzita EU moći da opstane na temeljima na kojima je počivala. Ona će se svakako značajno promeniti, a to je noćna mora dojučerašnjih narkomanskih zavisnika od briselskih para u Srbiji. Vreme je da pronađu drugi posao ako su za bilo šta sposobni.

Politika
Pratite nas na YouTube-u