GESTAPO AMERIKA

POL KREJG ROBERTS Džejms Komi želi da potpuno podrije Četvrti amandman američkog ustava i...

POL KREJG ROBERTS

Džejms Komi želi da potpuno podrije Četvrti amandman američkog ustava i time uništi naše pravo na privatnost

Direktor FBI Džejms Komi pustio je Hilari Klinton, ali nas neće. On se snažno zalaže za lak pristup svim našim aktivnostima na internetu. Komi – koji bi se dobro uklopio u Hitlerov Gestapo – rekao je Kongresu da SAD nisu bezbedne ako FBI ne zna kad je svaki Amerikanac onlajn, kome šalje mejlove i od koga ih prima, i ako se ne zna svaki sajt kojem Amerikanac pristupa.

Drugim rečima, Komi želi da potpuno podrije Četvrti amandman američkog ustava i time uništi naše pravo na privatnost. Razlog zbog kojeg Vašington želi da zna sve o svemu jeste da bi mogao da kompromituje, ucenjuje i namešta krivične prijave patriotama koji su stali u odbranu američkog ustava i vladavine prava kao i disidentima koji kritikuju nelegalne ratove Vašingtona, nemarnu spoljnu politiku i opresiju nad američkim građanima.

Žeđ Vašingtona za moći nema nikakve veze sa bezbednošću. Zapravo ima veze sa uništavanjem bezbednosti, koju nam daje američki ustav. Bezbednost koju Komi želi da sprovede nije nacionalna bezbednost SAD. Komijeva namera je da učini Vašington sigurnim uprkos povredama ustavnog prava i američkog ustava. Načini na koje Komi želi da dođe do toga su zastrašivanje, maltretiranje kao i hapšenje kritičara Vašingtona.

Komi želi neustavnu moć, kojom bi od provajdera telefonskih i internet usluga uzimao sve listinge i informacije o nama. Takvi zahtevi ne bi bili predmet za sudove, a telekomunikacionim kompanijama bilo bi zabranjeno da nas informišu da je FBI preuzeo sve što se zna o nama.

Američki senatori su se „mudro“ stavili u odbranu Četvrtog amandmana. Džon Kornin je zaustavio dopunu FBI na amandman o privatnosti u sferi elektronskih komunikacija iz 2015. To je podstaklo Američku uniju za građanske slobode i Amnesti internešenel da povuku svoju podršku, zbog čeka je zakon i sklonjen sa dnevnog reda. Senator Džon Mekejn pritrčao je upomoć FBI. Ovaj senator – koji inače mrzi ustav – predložio je amandman na krivični pravosudni zakon koji bi koristio odredbe neustavnog zakona Patriot, čime bi FBI dobio odrešene ruke za potpuno uništavanje vaše privatnosti. Mekejnov amandman nije prošao, međutim, lider većine u senatu Mič Mekonel, republikanac iz Kentakija, promenio je svoj glas da bi Senat preispitao svoju odluku.

Senatori FBI će nastaviti sa dopunama zakona, sve dok ne isporuče Birou moć koju želi. Nažalost, većina današnjih Amerikanaca, za razliku od prethodnih generacija, suviše su neobrazovani i neinformisani o vrednostima prava na privatnost, koje su naši oci utkali u ustav. Imbecili govore gluposti poput: „Nisam uradio ništa loše, nemam čega da se bojim“. Bože, pomozi im.

Da je američki narod dovoljno sofistikovan, možda bi se pitao zašto ogroman deo američkog Senata radije zastupa FBI nego njih, glasače koji su ih doveli tamo ne bi li predstavljali narod iz matičnih država, a ne policijsku moć iz Vašingtona. Zašto američki senatori imaju više sluha za želju FBI da prisvoji policijsku moć nalik Gestapou, a ne civilne slobode navedene u ustavu?

dzejmskomi01Kao što zakon Komiteta o pravima na odbranu kaže, pucnjave u Orlandu, Dalasu i sve druge nemaju nikakve veze sa težnjama FBI da potpuno unište pravo na privatnost američkog naroda. Šta kažete? Ništa niste znali o ovome? Zapitajte se malo. Naši mediji sastavljeni su od ljudi koji su dobro plaćeni da nas obmanu i isporuče policijskoj državi. Da nas liše ustavnih prava i tako gole isporuče policijskoj državi, cilj je Njujork tajmsa, Vašington posta, Foks njuza, CNN, ostatka štampanih i TV medija, kao i mnogih veb-sajtova.

Adolf Hitler je živ i zdrav u Americi, i brzo se uspinje na vlast.

Preveo ANREJ CVIJANOVIĆ

Sputnik International

Svet
Pratite nas na YouTube-u