DOGOVORENO ODRŽAVANjE PROTIVTERORISTIČKE VEŽBE SRBIJE I RS

Kako je rekao ministar u tehničkoj vladi, Srbija i RS će nastaviti da unapređuju...

Kako je rekao ministar u tehničkoj vladi, Srbija i RS će nastaviti da unapređuju saradnju i zajedničkim snagama se suprotstavljaju terorizmu

Srbija i Republika Srpska održaće zajedničku vežbu protivterorističkih jedinica u avgustu, rekao je u Banjaluci ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kako je rekao ministar u tehničkoj vladi, Srbija i RS će nastaviti da unapređuju saradnju i zajedničkim snagama se suprotstavljaju terorizmu.

Nakon sastanka sa kolegom iz RS Draganom Lukačem, istakao je da je cilj zajedničke vežbe da se pokaže obučenost i spremnost bezbednosnih snaga da se deluje u složenim uslovima i kompleksnim zadacima.

Prema Stefanovićevim rečima, naša zemlja će u vežbi angažovati Specijalnu antiterorističku jedinicu, Žandarmeriju i sve druge jedinice policije potrebne da se demonstrira uvežbanost i spremnost.

„Naš zadatak je da pokažemo da smo spremni da sprečimo delovanje terorista i potencijalno izvršenje terorističkih napada“, rekao je Stefanović, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar policije je dodao da je dobro da građani znaju da na svojoj strani imaju policiju koja uvek može da ih zaštiti.

Govoreći o situaciji sa migrantima, Stefanović je rekao da zajedničke patrole vojske i policije na terenu već daju rezultate, te da se smanjuje broj krijumčara koji ilegalno prebacuju migrante.

„Prvi kontakt sa Srbijom ne može biti kršenje naših zakona. Zato želimo sve da uputimo na zakonite procedure, bilo procedure za azilante ili upućivanje u prihvatilišta za strance radi dalje zakonske procedure“, poručio je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da dva ministarstva moraju da unapređuju saradnju, da se jednice upoznaju, kako bi mogli zajednički da odgovore na sve pretnje.

On je pohvalio način na koji je srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova odgovorilo na ilegalne migracije i ocenio da su se Srbija i MUP veoma dobro nosili sa ovim problemom.

Izvor Tanjug/B92, 29. jul 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u