DOSIJE AMBASADE

MILORAD BOJOVIĆ* Od Srba se traži priznanje da su bili toliki idioti da su...

MILORAD BOJOVIĆ*

Od Srba se traži priznanje da su bili toliki idioti da su pred kamerama podmetnuli požar u dva najčuvanija objekta u Beogradu

Nisu sva pogubljenja prestala s dahijama. Pogubljenje Srbije danas se prepušta modernim janičarima koji to nisu postali na silu, nego iz lične želje. Iz potrebe da se istaknu dodvoravanjem. Deceniju i po ponižavana zemlja, njeni građani i lideri prvo bivaju nataknuti na glogovo kolje tabloidne sramote. Tek nakon toga, kad svaka domaća i svetska ništarija izbaci na njih šlajm svoje podlosti, bivaju politički likvidirani.

Angela Merkel traži da se najnovijom istragom o paljenju nemačke ambasade 2008. izvrši novi kolektivni sepuku. Ritualni harakiri u kom će Srbi priznati da su bili toliki idioti da pred kamerama podmetnu požar požar u američkoj i nemačkoj ambasadi, dva najčuvanija objekta u Beogradu. Da je vlada Vojislava Koštunice u ime svih Srba 2008. godine sagradila vešala, dobrovoljno nam namakla omču i izvršila likvidaciju nacije. Time bi bio opravdan spinovani fakat da Srbi kolektivno samoubistvo izvršavaju čim se rode. I da naoružani mazohizmom, po uzoru na nedosanjani Zapad, svoju zemlju pretvaraju u rijaliti u kom sva ženska deca imaju mozak starlete i telo plastične lutke, a muškarci više botoksa nego testosterona.

JEDNA REŽIRANA IGRA
Nažalost, eksperiment mentalnog kastriranja nacije uspeo je pre više od 20 godina. Špalir za oblikovanje intelektualnih uškopljenika sastavljan je pažljivo. Skalpele su zadužili akademici, tabloidi, crkva, politički establišment.ambasada nemackeZato je danas teško dokazati da se scenario s američkom i nemačkom ambasadom odigrao sasvim drugačije. Ako ne dokažemo suprotno, primarna žrtva biće Srbi i Srbija, jer je onaj koji ne govori bio premijer države koja nije uspela da sačuva imovinu strane velesile. Činjenica da je ta velesila režirala i igrala farsu s ciljem da se ona pretvori u srpsku političku tragediju ne menja na stvari. Utvrđivanje istine po volji Amerike i Nemačke bilo bi novo poniženje Srbije. O pogrešnoj podeli uloga može svedočiti osoblje ambasada, američka obaveštajna služba i pojedinci iz srpske policije koji su svoju ljubav prema Srbiji ispoljavali tako što su radili u interesu Amerike.Srbi moraju dokazati da nekontrolisano udvorištvo ne doživljavaju kao vrhunac politike i diplomatije. A mnoga pitanja zahtevaju odgovore. Kome je bilo u interesu da smisli i podmetne požar kako bi srpski vrat stegao svilenim gajtanom? Da bi nedužnoj naciji uručio samokažnjavajući katil-ferman! Ako budemo tragali za fingiranom istinom, pravi dželat će, kao i u ranijim manipulacijama, biti sakriven iza naše uslužnosti. Sekundarna žrtva biće onaj koji je prvobitno bio namenjen za odstrel i koji sad u belanovačkom miru razmatra opasnost po srpsku ustavnu harmoniju.

Amerikanci misle da bi nas otkrivanje njihovih tajni šokiralo? Da bi otključavanje skrivenog teftera u kom su zbrojeni svi njihovi potezi na uništavanju Srbije pokvarilo naše prijateljstvo? Ne bi! Mi smo mazohisti. Ceo vek. Naročito poslednjih 16 godina.

KAKO NAĆI PUT U OBAVEŠTAJNOM MATRIKSU?
Nerazumevanjem složenih geopolitičkih i obaveštajnih šah-mat igara, Đinđić, Koštunica i Tadić uspeli su da nas izvedu pred streljački stroj. Sledili su nasleđenu matricu preuzetu od MI6, CIA, Komunističke partije, kao dijabolični usud da budemo večiti izvršioci tuđih zamisli. Pripravnici koji nikad ne polažu ispit, nego ih tutori ponižavaju još više i još perverznije. Suština političke perverznosti umnogome se razlikuje od seksualne nastranosti, mada u oba slučaja najčešće uživa samo jedan, dominantni partner. Sledeći tu logiku, zapadne sile su nam umesto novca, projekata, konkretne pomoći, nudili lažno prijateljstvo, beskorisne savete i lažne eksperte. Pare i prosperitet stajali su uvek na kraju uzice, koja se popuštala i zatezala, kako su interesi nalagali.merkelbalkanNi tehnička ni nova Vučićeva vlada neće imati lak zadatak. Kako s ugašenom petrolejkom, pokupljenom na groblju promašenih politika, naći put u obaveštajnom matriksu? Sve što se tiče pregovora o članstvu u Evropskoj uniji predstavlja minsko polje okačeno na lažnoj šargarepi. Na kraju uzice, osim Srebrenice i genocida, haških optuženika, braće Bitići i spaljenih ambasada, uvek se nalazila samo pretnja.

Amerikanci znaju ko drži atropinsku siretu spasa. Zato stalnim pritiscima nastoje da po svaku cenu onemoguće Vučića da ovo pitanje skloni s dnevnog reda. Srbija ne sme dozvoliti da režirana stvarnost zameni istinu.

*Autor je glavni urednik magazina „NS-Reporter“. Tekst je uvodnik koji će se u „NS-Reporteru“ pojaviti 5. avgusta 2016.

Politika
Pratite nas na YouTube-u