MEDVEDEV U BEOGRADU 8. OKTOBRA

Poseta će se poklopiti sa proslavom „Dana Moskve“ u Beogradu Ruski premijer Dmitrij Medvedev...

Poseta će se poklopiti sa proslavom „Dana Moskve“ u Beogradu

Ruski premijer Dmitrij Medvedev najverovatnije će posetiti Srbiju 8. oktobra saznaju „Novosti“.

Njegova poseta prvobitno je bila planirana za početak septembra, ali je pomerena za mesec dana, i okvirno je dogovoreno da ona bude upriličena tokom proslave Dana Moskve, koja će se u Beogradu održati od 3. do 8. oktobra.

Pre dolaska ruskog premijera trebalo bi da bude održan i sastanak Mešovite komisije za ekonomski razvoj, i to u Suzdalju, gradu koji se nalazi 150 kilometara od Moskve.

Očekuje se da će Medvedev sa srpskim državnim vrhom razgovarati o daljem širenju ekonomskog i političkog partnerstva dveju zemalja, a jedno od pitanja biće i status zaposlenih u Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu. Moguće je da će prilikom dolaska Medvedeva biti potpisan i ugovor o izvozu „Fijatovih“ vozila u Rusiju.

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je nedavno da naša zemlja već ima pripremljen sporazum koji predviđa istovetne obaveze i prava za Rusko-srpski humanitarni centar, kao što ih imaju i predstavnici NATO koji se nađu na teritoriji Srbije.

DOLAZI I BAJDEN
Medvedev je poslednji put bio u Beogradu 2009, kao predsednik Rusije, a iste godine Srbiju je posetio i američki potpredsednik Džozef Bajden. Zvaničnik iz Vašingtona uskoro bi ponovo trebalo da dođe u našu zemlju, najverovatije 18. avgusta.

Izvor Večernje novosti, 04. avgust 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u