KONAČNO NOVA VLADA

Novi ministri Knežević, Nedimović, Kuburović, Brnabić, Šarčević i Vukosavljević Nova vlada biće vlada napretka...

Novi ministri Knežević, Nedimović, Kuburović, Brnabić, Šarčević i Vukosavljević

Nova vlada biće vlada napretka i prosperiteta, u njoj će biti šest ili sedam novih ministara, a poslanici, a pre svega građani sutra će moći da čuju odgovoran i ozbiljan i sveobuhvatan plan i program te nove vlade, poručio je danas mandatar Aleksandar Vučić

Prvi potpredsednik nove vlade i ministar spoljne politike biće Ivica Dačić, a potpredsednici će biti Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović i Rasim Ljajić, koji ostaju i svojim prethodim resorima.

Ministar finansija ostaje Dušan Vujović, ministrar privrede biće Goran Knežević, poljoprivrede Branislav Nedimović, u ministarstvu rudarstva i energetike ostaje Aleksandar Antić, dok će ministarka pravde biti Nela Kuburović.

Na čelu resora državne uprave biće Ana Brnabić, odbrane Zoran Đorđević, u prosveti će ministar biti Mladen Šarčević, u zdravstvu ostaje Zlatibor Lončar, u ministarstvu za rad ostaje Aleksandar Vulin, a u sportu Vanja Udovičić.

Ministar kulture i informisanja biće Vladan Vukosavljević, a tri su ministra bez portfelja – Jadranka Joksimović, Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić.

Vučić: Ovo će biti vlada uspeha, iskustva i svežine
Nova vlada biće vlada napretka i prosperiteta, u njoj će biti šest ili sedam novih ministara, a poslanici, a pre svega građani sutra će moći da čuju odgovoran i ozbiljan i sveobuhvatan plan i program te nove vlade, poručio je danas mandatar Aleksandar Vučić.

Na pres konfenerciji u Skupštini Srbije, nakon što je predsednici tog telo predao predlog za sastav nove vlade, Vučić je rekao da će vlada zvanično biti predstavljena na sutrašnjem zasedanju parlamenta, ali da je mnogo važnije od toga da će narodni poslanici i građani moći da čuju odgovoran, ozbiljan i sveobuhvatan plan i program nove vlade.

Pre svega se taj plan i program , kako je rekao, odnose na stvaranje uslova za bolji standard, za bolji život građana Srbije u narendom periodu.

„Taj plan ne može sam da se ispuni, iza njega mora da stoji itekako posvećna grupa ljudi koja je to punim srcem i koja želi da građani Srbije žive bolje”, rekao je Vučić dodajući da je predao listu ministara u skladu sa odlukama političkih stranaka.

Rekao je i da ne zna tačno broj novih ljudi, ali da će ih biti šest ili sedam, te da dosta ima onih koji ne pripadaju nijednoj stranci, ali su poznati kao stručni u oblastima iz kojih dolaze.

„Ovo će biti vlada uspeha, iskustva i svežine”, poručio je premijer objašnjavajući kakva će kombinacija biti zastupjena u njegovom novom kabinetu.

U utorak sednica parlamenta o novoj vladi
„Pošto je predlog pre nekoliko minuta službeno predat i na pisarnici saopštavam da sam sazvala prvu posebnu sednicu u ovom sazivu za 9.avgust u 14 časova, sa dnevnom redom izbora vlade. Na ovoj sednici, koja počinej sutra u 14 časova, mandatar će izneti svoj ekspoze i usmeno obrazložiti sastav vlade”, objasnila je ona.

Nakon toga očekuje da će uslediti sadržajna i ozbiljan rasprava, posle čeka očekuje polaganej zakletve članova vlade, koja će, prema njenom uverenju, biti izabrana velikom većinom. Gojković je izrazila uverenje da će Srbija krajem nedelje dobiti novu vladu

Ona se zahvalila mandataru što je ispoštovao zakonske rokove i predao svoj predlog odluke o izboru Vlade, sa predlogom da se u skladu sa poslovnikom Skupštine sazove što pre posebna sednica. (Tanjug)

Izvor Politika, 08. 08. 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u