„STRATEŠKO PARTNERSTVO“: MOSKVA KORISTI IRANSKE AVIO-BAZE ZA OPERACIJE U SIRIJI

Sekretar Višeg saveta nacionalne bezbednosti Irana otkrio je da su Moskva i Teheran zaključili...

Sekretar Višeg saveta nacionalne bezbednosti Irana otkrio je da su Moskva i Teheran zaključili strateško partnerstvo u borbi protiv terorizma u Siriji

Rusija je razmestila bombardere dalekog dometa u iransku avio-bazu Hamadan i izvršila prve napade po pozicijama terorista u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, reč je o bombarderima Tu-22M3 i Su-34 koji su prebačeni u Iran kako bi se umanjilo vreme preleta aviona na 60 odsto i povećao teret koji ti avioni mogu da ponesu.

Do sada su avioni dalekog dometa uzleteli sa aerodroma iz Severne Osetije.

Istovremeno, saopštava se da su ruski bombarderi koji poleću iz iranske baze već izveli prve vazdušne napade na pozicije terorista, a tom prilikom uništeni su pet velikih skladišta oružja i municije i tri komandna centra, a ubijen je i veliki broj terorista.

Gađane su pozicije terorista u Serekabu, El Babu, Alepu i Dejr el Zoru.

Izvor Sputnjik, 16. avgust 2016.

IRAN NUDI INFRASTRUKTURU
Sekretar Višeg saveta nacionalne bezbednosti Irana Ali Šamhani izjavio je da će ta zemlja ponuditi Rusiji svoju infrastrukturu za borbu protiv terorizma u Siriji.

On je u ekskluzivnom intervjuu agenciji IRNA rekao da su Moskva i Teheran zaključili strateško partnerstvo u borbi protiv terorizma u Siriji.

Prethodno je saopšteno da su ruski bombarderi Tu-22 i Su-34 poleteli sa iranske baze Hamadan i izveli prve vazdušne napade po pozicijama terorista.

Istovremeno, iz Saveta federacije Rusije stigla su uveravanja da je ta institucija spremna da ratifikuje sporazum sa Iranom o razmeštanju ruske avijacije u avio-bazu Hamadan ukoliko takav dokument bude neophodan.

Izvor Sputnjik, 16. avgust 2016.

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u