DA LI ĆE SUD REŠAVATI SPOR U DSS OKO LOKALNIH KOALICIJA SA NAPREDNjACIMA ?

Članica Glavnog odbora DSS Dragana Trifković oštro je reagovala na izjavu potpredsednika strane Aleksandra...

Članica Glavnog odbora DSS Dragana Trifković oštro je reagovala na izjavu potpredsednika strane Aleksandra Popovića

Visoki funkcioneri Demokratske stranke Srbije ponovo se sukobljavaju oko toga da li su odluke da DSS uđe u koaliciju sa naprednjacima na Vračaru i Voždovcu zakonite.

Članica Glavnog odbora DSS Dragana Trifković oštro je reagovala na izjavu potpredsednika te strane Aleksandra Popovića, koji tvrdi da su odluke da se uđe u koaliciju sa naprednjacima statutarne.

On je u intervjuu “Sputnjiku” kazao da su odluke da se uđe u lokalne koalicije sa SNS donete u skladu sa statutom. Međutim, Dragana Trifković kaže da su one nestatutarne i da će po svoj prilici biti predmet sudske rasprave.

“Aleksandar Popović iznosi neistine da su opštinski odbori DSS Voždovac i Vračar legalnim putem ušli u vlast sa SNS. Ne postoje odluke Predsedništva, kao ni zapisnika sa sednice, o ulasku u vlast na opštinama Voždovac i Vračar, niti su održane sednice Predsedništva gde se o tome glasalo. Po Statutu DSS, Predsedništvo stranke donosi odluku o koalicijama i učešću u vlasti”, rekla je Trifkovićeva.

Ona je za Novu borbu izjavila da ne zna zbog čega je njen stranački kolega Aleksandar Popović rekao da su koalicije sa naprednjacima u skladu sa statutom stranke.

“Činjenica je da se na sednicama nikada nije raspravljalo o ulasku u koaliciju sa SNS u opštinama Voždovac i Vračar. Aleksandar Popović nije član Predsedništva, ali prisustvuje sednicama. Nemam predstavu zašto bi izjavio tako nešto”, rekla je Dragana Trifković.

Kako kaže, nije ona ta koja ima nameru da potraži pravdu na sudu, već su matični odbori te dve opštine prikupili dokaze i žele da pokrenu sudski proces.

“Postoje dokazi da na Voždovcu postoje nepravilnosti u finansijskim izveštajima, a na Vračaru su naprednjaci kupovali odbornike Levice Srbije, Dveri, DSS-a. S tim da su se Dveri odmah ogradile”, rekla je za naš portal Dragana Trifković.

Trifkovićeva je, kao što smo ranije pisali negodovala nakon izbora, kada se razgovaralo o saradnji sa Pokretom “Dosta je bilo”. Tada je grupa okupljenja oko nje bila protiv udruživanja sa Radulovićem, čiju je kampanju vodio “Međunarodni Republikanski Institut”, koji finansira SAD. Trifkovićeva je u stranci poznata kao funkcioner koji ima jake veze sa Rusijom i član proruske struje u DSS.

Da raskoli u stranci postoje već neko vreme, govori činjenica da je zbog pronaprednjačke struje i Sanda Rašković Ivić podnela ostavku na mesto predsednice DSS-a.

Tu su i optužbe na račun v.d. predsednika Dragana Maršićanina, za koga je stranački kolega Vukosav Tomašević rekao da će sahraniti DSS.

Kao i po tom pitanju, Maršićanin nije želeo da se izjašnjava ni na temu opštinskih koalicija sa SNS-om.

Da li to znači da ni sam vrh stranke ne zna kojoj struji će se u budućnosti prikloniti, ostaje da se vidi.

Izvor Nova borba, 26. avgust 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u