MILANOVIĆ NASTAVLjA: „NISAM VREĐAO, RUGAO SAM SE“

„Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti puno gore uvrede koje...

„Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti puno gore uvrede koje njegova (Vučićeva) čaršija i klika upućuju nama“

Šef SDP Zoran Milanović ponovo se obrušio na Srbiju i srpsko rukovodstvo rekavši da nema ništa protiv srpskog naroda već protiv, kako je rekao, čaršije, i da srpsko rukovodstvo i „čaršiju“ nije vređao već im se rugao.

Objasnio je da pojam „čaršija“ koristi jer ga je i Stjepan Radić stalno koristio.

Upitan da komentariše izjavu srpskog premijera Aleksandra Vučića da je najveća uvreda koju je poslednjih dana čuo iz Hrvatske da su Srbi i Srbija „šaka jada“, Milanović kaže da on može smisliti i puno gore uvrede, poput onih koje „Vučićeva čaršija“ upućuje Hrvatskoj.

Inače, bivši hrvatski premijer je danas popio kafu sa nekadašnjim predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, koji se nalazi na listi Narodne koalicije koju predvodi Milanović, a potom su dali i izjave za medije.

Milanović je, kako je prenela TV N1, rekao da nekome ko nema „mentaltitet silnika ili pokušaja silnika“ nikada neće reći da je „šaka jada“.

„Ako je to najgora uvreda i kvalifikacija, ja mogu smisliti puno gore uvrede koje njegova (Vučićeva) čaršija i klika upućuju nama“, rekao je Milanović i dodao da za srpsko rukovodstvo ima samo jednu poruku, a to je da Srbija ukine zakon o univerzalnoj jursdikciji.

„Onda smo šlus i možemo razgovarati“, rekao je Milanović.

Postoji, kaže Milanović, jedna beogradska čaršija koja bi htela da bude na pet strana sveta, i zbog toga, tvrdi on, „srbijanski narod pati“.

Milanović je primetio da se „HDZ totalno slaže s beogradskom čaršijom“.

Izvor Sputnjik, 30. avgust 2016.

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u