NENAD POPOVIĆ POTPREDSEDNIK VLADE?

On bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude zadužen za ekonomske odnose sa Moskvom...

On bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude zadužen za ekonomske odnose sa Moskvom

Već od sredine septembra moglo bi da dođe do promena u Vladi Srbije, i uvođenja novih članova i resora. Kako saznaju “Novosti”, Nenad Popović, lider Srpske narodne partije (SNP), koja je u koaliciji sa naprednjacima, mogao bi da uđe u Nemanjinu kao novi potpredsednik.

On bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude zadužen za ekonomske odnose sa Moskvom, odnosno da se bavi unapređivanjem privredne saradnje sa zemljama sa kojima Srbija ima bescarinski režim, a među kojima prednjači Rusija. Spekulisalo se da bi Popović mogao da vodi Kancelariju za saradnju sa Moskvom, koja bi bila osnovana pri Vladi, ali je izvesnije da će on u Nemanjinu ući kao peti potpredsednik, pored Ivivce Dačića, Zorane Mihajlović, Nebojše Stefanovića i Rasima Ljajića.

Jedan od noviteta u Vladi trebalo bi da da bude i Ministarstvo za EU, sa Jadrankom Joksimović na čelu, koja je sada za evropske integracije zadužena kao ministar bez portfelja.

U planu je uspostavljanje još jedne kancelarije, za ekologiju, verovatno sa socijalistom Goranom Trivanom na čelu. Kao moguće kadrovsko rešenje pominje se i Ivan Čabradi, lider Zelene stranke, koji je bio jedini poslanik opozicije u Skupštini Srbije koji je glasao za izbor Vlade.

Izvor Večernje novosti, 29. avgust 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u