DEMOKRATSKI FRONT POČEO KAMPANjU SKUPOM U NIKŠIĆU

Preko pet hiljada okupljenih građana prisustvovali skupu ispred Sabornog hrama u Nikšiću Pod sloganom...

Preko pet hiljada okupljenih građana prisustvovali skupu ispred Sabornog hrama u Nikšiću

Pod sloganom „Mi ili on“ ispred Sabornog hrama u Nikšiću održan je izborni skup Demokratskog fronta gde su pred preko pet hiljada okupljenih građana predstavljeni ciljevi kampanje te koalicije „Da radi Crna Gora“.

Sinoćni skup počeo je izjavama obespravljenih radnika i njihovim teškim životnim pričama uz sve probleme na koje su nailazili jer su podržavali opoziciju, a posle njih su govorili političari, prenosi portal „IF4S“.

Prisutnima su se obratili lideri i funkcioneri Demokratskog fronta: Andrija Mandić (NSD), Nebojša Medojević (PzP), Milan Knežević (DNP), Predrag Bulatović (DNP), Branko Radulović (PzP), Strahinja Bulajić (NSD) i Janko Vučinić (RP).

Mandić je u uvodom govoru kazao da je nakon decenija patnji Crna Gora ujedinjena protiv kriminala i lopovske vlasti Mila Đukanovića, dodajući da će 16. oktobra pod vođstvom Demokratskog fronta, građani Crne Gore konačno imati vlast na koju mogu biti ponosni.

„Ono što je važno za nas, mi hoćemo da pokrenemo ekonomiju ove zemlje, hoćemo da otvorimo nova radna mesta, da pronađemo onu spasonosnu formulu koja će CG učiniti srećnom zemljom. Večeras sa ovoga mesta, uz ovaj veliki blagoslov, uz ovu kišu koja pada, treba da poručimo svima, posebno hiljadama naših aktivista, da neumorno rade narednih dana kako bi pobeda bila ubedljiva i sigurna“, poručio je on.

Kako je rekao, niko nema takvu energiju i podršku kao DF i zato „smo mi ti koji su odlučili da promene CG“, kazao je Mandić, istakavši nove mogućnosti nakon oktobarskih izbora.

Lider Pokreta za promene i funkcioner DF-a Nebojša govorio je o ženama, o polovini stanovništva zemlje koja je najveća žrtva Milove tranzicije!

„Njegova kriminalna privatizacija ih je ostavila bez posla, a njegova nepravedna država bez sigurnosti i zaštite. U ovoj zemlji je evidentirano 20.000 žena bez posla. Među njima je najveći broj onih srednjih godina koje su, kao žrtve tranzicije, ostale bez posla sa gotovo nikakvim šansama da ga ponovo nađu. Ukoliko im se i ’posreći‘, to su teški i slabo plaćeni poslovi na kojima trenutno radi 40.000 žena u Crnoj Gori“, poručio je on.

On je rekao da se danas se od žene očekuje previše.

„Prinuđena je da radi, ako nađe posao, da u poslu bude uspešna, toliko da svoj život podredi poslodavcu, da obeća da ne želi porodicu i decu, ako je mlada. Za svoj uspeh žena mora da plati tu cenu eksploatorskom režimu Mila Đukanovića“, kazao je Medojević.

On je dodao da Demokratski front ima plan da to promeni, jer „naše žene su, i pored svih problema u koje ih je gurnuo njegov režim, ostale stub društva, oslonac svojim porodicama i potencijal Crne Gore“.

Izvor Sputnjik, 06. septembar 2016.

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u