KLINTONOVA IMA UPALU PLUĆA, DA LI JE KANDIDATURA DOVEDENA U PITANjE?

„Njeni napadi kašlja su u vezi sa alergijama. U petak smo nakon detaljnog pregleda...

„Njeni napadi kašlja su u vezi sa alergijama. U petak smo nakon detaljnog pregleda ustanovili kako ima upalu pluća“

Kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton ima upalu pluća, potvrdili su sinoć lekari, prenosi Bi-Bi-Si.

Do potvrde je došlo nakon što je Klintonovoj pozlilo tokom obeležavanja napada 11. septembra na američke „Bliznakinje“.

Doktorka Lisa Bardak objasnila je kako je Klintonova na antibioticima i da je u trenutku kada joj je pozlilo bila dehidrirana.

„Njeni napadi kašlja su u vezi sa alergijama. U petak smo nakon detaljnog pregleda ustanovili kako ima upalu pluća“, dodala je ona.

Bardakova je naglasila i kako se Klintonova brzo oporavlja, ali je jedan član izbornog tima Hilari Klinton objavio kako je kandidatkinja bila primorana da otkaže put u Kaliforniju.

Juče su mediji snimili kako pomoćnici pridržavaju Klintonovu na putu do vozila.

Inače, republikanski predsednički kandidat Donald Tramp već mesecima dovodi u pitanje zdravstveno stanje Hilari Klinton, navodeći kako ona „zdravstveno i fizički nije podobna da bude predsednica SAD“.

Tramp je nekoliko puta ponovio da Klintonova više nema fizičke i mentalne izdržljivosti koja je potrebna da bi se borila protiv terorista DAEŠ-a.

Dodatno, Trampov tabor je optužio štab Hilari Klinton za lažiranje njenog stvarnog zdravstvenog stanja.

Ova upala pluća mogla bi da bude odlučujući faktor u kampanji, jer se očekuje da je republikanci iskoriste kao potvrdu svojih teza.

ANKETA SI-EN-ENA: TRAMP U PREDNOSTI U ODNOSU NA KLINTONOVU
Istraživanje koje je Si-En-En sproveo u saradnji sa Korporacijom za ispitivanje javnog mnjenja ORC pokazuje da rival Klintonove Donald Tramp ima blagu prednost.

Na predizbornom skupu u Virdžiniji, republikanac Tramp podelio je sa pristalicama dobre vesti.

„Si-En-En je izašao sa velikom anketom koja pokazuje da Tramp pobeđuje. To je dobro psihološki, a ja to znam, pošto me ljudi koji me nisu zvali juče – zovu danas. Tako je to u životu, zar ne?“, rekao je Tramp.

On je ujedno i zabranio celom svom štabu da daju negativne komentare kada je reč o zdravstvenom stanju njegove suparnice.

Izvor Sputnjik, 12. septembar 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u