PRVO SANDA NAPOLjE, PA TEK ONDA MILOŠ UNUTRA

MIRKO POPOVIĆ DSS se neće sačuvati lažnim jedinstvom, nego razdvajanjem: ljubitelji slobode na jednu,...

MIRKO POPOVIĆ

DSS se neće sačuvati lažnim jedinstvom, nego razdvajanjem: ljubitelji slobode na jednu, ljubitelji demokratije na drugu stranu

Izvinjavam se publici što se učestalo javljam, ali u mojoj DSS vri. Mislim da bi sad trebalo dodati gas, pa da jednom prokuva. Nasuprot potpisnicima jednog od javnih poziva, smatram da se stranka neće sačuvati lažnim jedinstvom, nego naprotiv – razdvajanjem. Ljubitelji domaće muzike na jednu stranu, ljubitelji strane muzike na drugu stranu; ljubitelji slobode na jednu stranu, ljubitelji demokratije (zapadnog tipa) na drugu stranu; ljubitelji svoje zemlje na jednu stranu, ljubitelji šatro kulture u politici na drugu stranu; simpatizeri Istoka (gde nas se ne gade) na jednu stranu, simpatizeri Zapada (gde nas se gade) na drugu stranu.

Jer DSS je od samog početka živela u toj šizofreniji. Jedni su simpatisali Građanski savez, a drugi radikale. Koštunici to nije smetalo. Davao je podršku i jednoj i drugoj strani, a na kojoj je strani on, ni dan-danas ne bih znao da kažem. Sad, kad njega nema da održava tu šizofreniju, DSS se cepa, i to je prirodno.

Ne bi valjalo da se stranka ugasi, jer je mnogo truda uloženo, ostalo je neko kolektivno iskustvo. Kad se dete rodi, valja ga ljuljati.

Problem sa dr Sandom Rašković Ivić je njeno povezivanje sa američkim ambasadorom. Protiv čoveka nemam ništa. Čak ni protiv njegovih postupaka – on korektno štiti interese svoje zemlje, svaka čast! Ali predsednik stranke koji bi trebalo i sada i ubuduće da štiti interese svoje zemlje ne može da traži pomoć i podršku od nekog ko je imenovan da štiti interese druge zemlje, a ne naše. Da izvinite – ako tako smem da kažem – „ni kod babe nema džabe“. Račun za tu pomoć će doći na naplatu kad-tad.

Dr Sanda nastavlja sa politikom od koje većina članova DSS podozreva. Radi se o njenom pozivu: hajde da svi skupa nađemo zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima. To je čista samovolja. Toga će sad biti koliko hoćeš, i dr Miloš Jovanović bi morao da bude potpuni politički idiot, da, kao budući predsednik stranke, daje kredibilitet dr Sandi i njenim eksperimentima. I mr Đorđu Vukadinoviću, predsedniku vlaške stranke, a na našoj listi.

Zato mislim da ne vredi da dr Miloš uđe pre nego dr Sanda izađe.

sandaraskovicpotpredsedniciInače, dobrim dušicama, koje sam naljutio u prošlom tekstu, preporučio bih da pročitaju od Skota Peka, Koju igru igraš. Tu ima jedna igra koja se zove Hajde da se igramo Crvenog krsta.

I neću se više potpisivati kao član Političkog saveta DSS da ne uznemiravam delove publike.

Politika
Pratite nas na YouTube-u