ZNAJU LI RUSI ONO ŠTO SRPSKA DESNICA NE ZNA?

NENAD UZELAC Da li smo u teškoj situaciji? Jesmo. Da li treba da idemo...

NENAD UZELAC

Da li smo u teškoj situaciji? Jesmo. Da li treba da idemo glavom kroz zid? Ne. Da li će se razvijati srpsko-ruska saradnja? Da

Miloš Jovanović, mogući kandidat za predsednika DSS: „I ta opozicija koja se pravi da nema slobode medija ovde, svi se slažemo, pretpostavljam, da je to nebulozna priča, da je to pritisak na Aleksandra Vučića i na Vladu Srbije, što mene raduje, jer mi pokazuje da možda ide u dobrom pravcu, za koji ja sumnjam da ide, ali to su neki elementi…“

Miloš Jovanović se u srpskoj javnosti vodi kao jedan častan i dobar patriota. Da li on zna nešto što mi ne znamo, pa unosi „provučićevsku“ promenu u politiku DSS?

Nenad Popović ovih dana izjavljuje da Srpska ima apsolutnu podršku Rusije za referendum i da će u predstojećih mesec dana da se desi mnogo stvari u korist srpsko-ruskih odnosa. Pored toga, da mu je obećano stvaranje institucija kojima će se srpsko-ruska saradnja razviti. Šta to Nenad Popović zna što mi ne znamo?

Kada se stvorila patkica kao, prvi put u poslednjih 16 godina, atlantistička ideja koja počinje ulicom da se bori za svoje ciljeve, a do sada je iskorišćavala na ulici nacionaliste, Marija Zaharova, portparol MIP Rusije, i Sergej Železnjak oštro su nastupili protiv patkice, rekavši da je to pokušaj obojene revolucije protiv legalno izabrane vlasti, i tako su između Vučića i patkice stali na prvu stranu.

Prošle godine u Moskvi imao sam razgovor sa jednim ruskim diplomatom, prijateljem, o političkoj situaciji u Srbiji. Otvoren i srdačan razgovor. U jednom trenutku sam bio upitan šta mislim o Vučiću i da li je prozapadni čovek. Kao iz topa odgovorio sam da jeste, da ispunjava sve naloge Zapada. Razgovor se nastavio u nekom slobodnom hodu, da bi se došlo do mog političkog angažmana, gde sam ja rekao da me to ne zanima u nekom narednom periodu, da trenutno ne vidim sebe u tome. Onda sam postavio pitanje: i da se aktiviram, gde da idem kada je nacionalna opcija razbijena, a voleo bih da je vidim ujedinjenu. Dobio sam odgovor: „U trenutnoj političkoj situaciji, da sam na tvom mestu, ušao bih u SNS“. Odgovorim odmah da ta prozapadna politika nije moja politika.

Međutim, vremenom sam shvatio skrivenu poruku te izjave: ne idi glavom kroz zid protiv Vučića, jer imate mnogo veće zlo na drugoj strani. I da, slažem se, za mene su „dosmanlije“, patkica, Radule i ostale atlantističke strukture najgore. Srbija je u situaciji da bira između dva zla, a nacionalna opcija nema snagu da pobedi oba i preuzme vlast, te se mora pametno.

Da li Miloš Jovanović nešto zna? Ne znam. Da li Nenad Popović nešto zna? Pretpostavljam. Da li Rusi, Zaharova i Železnjak, nešto znaju? Sigurno.

Da li smo u teškoj situaciji? Jesmo. Da li treba da idemo glavom kroz zid? Ne. Da li će se razvijati srpsko-ruska saradnja? Da. Vreme je suptilnosti i celofana radi opstanka Srbije.

patkabeogradP. S. I molim da se razlikuje objašnjenje izbora između dva zla, kojeg i Rusi prave, od nekakvog pravdanja i ostalih sličnih stvari. Počnimo da ne gledamo crno-belo.

Zašto ovo pišem? Zato što brinem zbog zla koje spolja i iznutra izjeda Srbiju i srpski narod.

Vidovdan

Politika
Pratite nas na YouTube-u