DAMASK OBJAVIO DA IMA SNIMAK RAZGOVORA VOJSKE SAD I ISLAMSKE DRŽAVE

Detalji će biti objavljeni kasnije Sirijska obaveštajna služba poseduje audio-zapis razgovora između terorista DAEŠ-a...

Detalji će biti objavljeni kasnije

Sirijska obaveštajna služba poseduje audio-zapis razgovora između terorista DAEŠ-a i vojske SAD pre nego što je izveden vazdušni napad koalicije predvođene Sjedinjenim Američkim Državama na trupe sirijske vojske u blizini Deir el Zora 17. septembra, izjavila je predsednica Narodnog saveta Sirije.

„Sirijska vojska presrela je razgovor Amerikanaca i DAEŠ-a pre vazdušnih napada na Deir el Zor“, izjavila je Hadija Halaf Abas, predsednica sirijskog parlamenta.

Američki avioni gađali su vladine snage u Siriji u blizini istočnog grada Deir el Zor u kome su poginula 62 pripadnika vojske Sirije, a stotinu osoba je povređeno. Pentagon je prvobitno saopštio da je vazdušni napad bio greška i da su ciljani teroristi DAEŠ-a.

Predsednica sirijskog parlamenta dodala je tokom svoje posete Iranu da nakon što je koalicija izvršila napad na vladine snage, američka vojska usmerila je napad terorista na sirijsku vojsku.

Napad na vladine snage testirao je prekid vatre kojem su posredovale Rusija i SAD, a koji je stupio na snagu početkom te nedelje.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u petak je izjavio da je potrebno odvojiti teroriste DAEŠ-a od umerenih opozicionih snaga da bi se primirje održalo.

Velika Britanija, Australija i Danska potvrdile su da su njihove vazduhoplovne snage učestvovale u ovom napadu.

Hadija Halaf Abas je istakla da će detalji biti objavljeni kasnije.

Izvor Sputnjik, 26. septembar 2016.

 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u