CRTICA O POBEDI

NENAD UZELAC Umesto glavom kroz zid i crno-belog gledanja, evo primera kako nas samo...

NENAD UZELAC

Umesto glavom kroz zid i crno-belog gledanja, evo primera kako nas samo tri koraka mogu dovesti do pobede. Trpen spasen

1.
Desila se rezolucija o Srebrenici, na koju je veto stavila Rusija na molbu Srbije. Vučić odlazi u Srebrenicu, navodno ga kamenuju, iscenirano ili ne, ceo svet bruji o „pokušaju atentata na srpskog premijera“. Umesto da se priča tog dana o genocidu, pričalo se o tome.

2.
Koliko god mi ne voleli odlazak u Srebrenicu, nesporna je jedna činjenica: naredne, ove godine, Majke Srebrenice i Sarajevo nisu tražili da Srbi dolaze da se poklone pod izgovorom „da im je Vučić oteo slavu prošle godine“. Dakle, umesto njihovih naricanja, mediji su pričali o pokušaju atentata i tako Majkama Srebrenice i Sarajevu uzeli medijsku pažnju međunarodne javnosti. Dakle, šta god mislili, u tom medijskom ratu oko Srebrenice pobeda je Srbije.

3.
Niko više od srpskih političara osim Čede ne ide u Srebrenicu, em zato što niko ne vrši pritisak više na njih da idu, em zato što ih Sarajevo ne poziva, em zato što, zbog navodne bezbednosti, srpski političari imaju izgovor da ne idu.

4.
Godinu dana je prošlo od toga, a Srbi su na pragu da Srbin preuzme Srebrenicu, i Dodik prvi put najavljuje da će se u Srebrenici, pored zločina nad muslimanima, obeležavati i zločini nad Srbima. Dakle, još jedna pobeda srpskog naroda u borbi za sve žrtve rata. Kažem sve, jer prema srpskim žrtvama Srebrenice postoji svojevrsni rasizam. Srbin, uz podršku svih srpskih partija, Srpske i Srbije, pobeđuje ako sve bude u redu i ne naprave manipulacije.

vucicsrebrenica04Od onih koje su svake godine ponižavali u Srebrenici navodnim genocidom i čiji su se predstavnici tamo izvinjavali, dolazimo do dana kada ćemo obeležavati sopstveno stradanje u tom gradu. Zar to nije pobeda?

Umesto glavom kroz zid i crno-belog gledanja na politiku, ovo je primer kako nas samo tri koraka mogu dovesti do pobede. Trpen spasen.

FB profil N. Uzelca/Vidovdan

Politika
Pratite nas na YouTube-u