KOLUMBOV DAN

ALEKSANDR DUGIN SAD nikad neće biti ono što su nekad bile. U stvari, Tramp...

ALEKSANDR DUGIN

SAD nikad neće biti ono što su nekad bile. U stvari, Tramp je započeo novu američku revoluciju

Danas je Kolumbov dan (12. oktobar; prim NS) i slavi se otkrivanje Amerike. Neumitno se približavaju i američki predsednički izbori 8. novembra. Ostala je još jedna runda debate između protežea svetske vlade Hilari Klinton i glasnogovornika volje običnih Amerikanaca Donalda Trampa.

O svemu će se vrlo uskoro odlučiti.

Na ovim izborima će se ponovo, nakon vekova, razrešavati pitanje: kuda idu SAD? Ovo pitanje se rešavalo i tokom Rata za nezavisnost, a nisu tad svi podržavali masone iz lože Sinovi slobode, koji su se pobunili protiv krune Njenog Veličanstva. Drugi put se o ovom životnom izboru odlučivalo za vreme Građanskog rata, kada se univerzalistički republikansi Sever, koji je predstavljao liberalni progres, uhvatio ukoštac sa demokratskim Jugom, jer je većina južnjaka konfederalista glasala za ropstvo, a u Linkolnovim inicijativama videla nasrtaj na državnu samoupravu. Treći put je bio obeležen sa 14 tačaka Vudroa Vilsona, koje su postale od presudne važnosti, kada je on nakon Prvog svetskog rata objavio da će SAD preuzeti misiju garanta demokratije i liberalizma na globalnom planu.

IZGRADNjA GLOBALNE AMERIČKE IMPERIJE
To je značilo da Amerika od tradicionalnog izolacioniste postaje imperijalni ekspanzionista, preuzimajući palicu od ranijeg metropolisa Velike Britanije, koja je postala periferija američke imperije.

U 20. veku uspeh SAD su samo ojačali ispravni potezi globalističke elite. Kolaps Sovjetskog Saveza 1991. godine označio je uspostavljanje unipolarnog svetskog poretka. Pitanje proglašenja svetske vlade, kojoj masonske lože teže vekovima, sada je bila stvar bliske budućnosti pošto SAD više nisu imale ozbiljnu konkurenciju. Neokonzervativci, koje su odgajali bivši trockisti, najavili su početak Novog američkog veka. Izgradnja globalne američke imperije ušla je u završnu fazu.

Svi kandidati, i demokrate i republikanci složili su se oko takvog početnog stava. Svi osim Donalda Trampa. U tome je jedinstvenost trenutne situacije.

tramprevolucija03Tramp predstavlja apsolutnog i pravog Amerikanca. Prema njegovom mišljenju, sloboda je uvek sloboda izbora, govora i delovanja. Nije važno šta elite smatraju ili šta pravila političke korektnosti nalažu. On misli: „Ako je ovo protiv moje volje i mog razuma, ne zanima ne, jer sam obdaren slobodom“. Ili, kako njegov slogan u Nju Hempširu kaže: „Živi slobodno ili umri“. Ovakve reči su moto Donalda Trampa. Sloboda je da se svemu može reći da ili ne. To se isto tako može poručiti i globalizmu, neokonzervativcima, politički korektnim elitama i svetskoj vladi.

Tramp nije ideolog. On nema nikakvu dugoročnu strategiju. On samo misli o Americi. Za njega je Amerika na prvom mestu. A to nije nikakva fraza. Ako Amerika bude sjajna, njegov će program biti ispunjen.

NOVA AMERIČKA REVOLUCIJA
Ali ta veličina nije kompatibilna sa trenutnim kursem zemlje. Svi narodi i zemlje sveta, čak i saveznici, mrze SAD. Neki od njih su još uvek jednostavno samo uplašeni i zato su zavisni, dok drugi nisu više u njenom stisku. Na čelu onih koji se ne plaše i nezavisni su je Putinova Rusija. Rusija je glavni neprijatelj svetske vlade. Ali Tramp to ne prihvata. Da li Rusija zaista zadire u SAD i njihov teritorijalni integritet? Da li Rusija podriva američku ekonomsku moć? Da li ova zemlja zaista planira da izvede udar na Ameriku? Da li se Putin zaista bori protiv Daeša, organizacije zabranjene u Rusiji? Da, bori se, sigurno! Putin odbacuje svetsku vladu i insistira na suverenitetu, ali istovremeno deluje na američki način, stavljajući slobodu pre svega. Možda bi ovaj teški momak mogao biti više prijatelj nego neprijatelj, možda čak i saveznik, ako, naravno, Amerika bude ponovo slobodna i velika.

I to je razlog zašto je Donald Tramp prokazan. Čini se da svetska elita bankara i globalista koja deluje u ime liberalizma i slobode mrzi baš tu slobodu. Spolja oni vide neprijatelja u Putinu, a kod kuće u Trampu.

Ali najvažnije je već nepovratno. A to je da SAD nikad neće biti ono što su nekad bile. U stvari, Tramp je započeo novu američku revoluciju. Ova revolucija je ponovo za slobodu. Ovaj put za slobodu od manijakalne globalističke elite. To je kao duh iz boce. Jednom kada je oslobođen, on se ne može ponovo vratiti nazad. Bez obzira na sve, Tramp i njegovi sledbenici neće jednostavno nestati nakon izbora.

tramprevolucija02Američko društvo je još jednom osetilo ukus slobode. Ukus slobode je put da se odluči, izabere, govori i čini. Tako da sada to znači ili pobeda ili Trampova nova revolucija. Za vašu slobodu i našu, draga američka braćo.

Katehon

Svet
Pratite nas na YouTube-u