OPASNA IGRA LAŽI IZ PODGORICE

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ Specijalni rat Podgorice i Londona protiv srpstva ili zašto se Srbija gura...

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ

Specijalni rat Podgorice i Londona protiv srpstva ili zašto se Srbija gura u svađu sa Srbima u Crnoj Gori i Republikom Srpskom?

Đukanovićev ministar za laži i spinovanje počeo je da plasira gnusnu laž da iza prelivanja bujice kriminala u Srbiju iz Crne Gore – uključujući i neka ubistva pa i potencijalno ugrožavanje života premijera Vučića – stoji srpska i druga opozicija iz pomenute susedne zemlje. Za sada se takve bezočne neistine šire nezvanično, a za očekivati je da taj maligni proces uskoro počne da se odvija i preko velikih medija, pa i nekih institucija Crne Gore i Srbije. Doduše, pre druge nego prve.

Crna Gora je vlasništvo Mila i njegove mafije. Kada se radi o Srbiji, oni su tu tek suvlasnici. Otuda, oficijelne strukture Crne Gore će nastojati da koliko god mogu manje kompromituju sve što su tamošnji poluge njihove moći. Te potencijale čuvaju za trenutak kada osete da je definitivno došlo vreme da upotrebe stratešku rezervu. S druge strane, Srbiju, odnosno ono što u njoj kontrolišu (a totalno ili bar delimično kontrolišu mnogo toga) doživljavaju kao kolonijalni posed za divlju eksploataciju. Zato tu beskrupulozno troše sve što im dođe pod ruku.

Kada smo pre nekoliko dana gledali trećerazredni akcioni film o izmišljenom pokušaju udara na Đukanovićev režim, videli smo da je Srbija bila dublje gurnuta u septičku jamu od Crne Gore. Tamošnji organi su, ili bar neki od njih, dobili nalog da zadrže izvesnu distancu u odnosu na providnu prevaru Podgorice. Odradili su posao, ali na način koji podrazumeva što manje primetno angažovannje. Opet, institucije Srbije su na sebe preuzele teret da legalizuju prevaru sa pričom da neko iz Srbije na skoro teroristički način radi protiv Mila Đukanovića.

Milo i njegovi imaju svoje ljude u svim vitalnim institucijama Srbije. Đukanovićeva mafija, da ponovim, kontroliše mnogo toga u državi Srbiji (mislim sada na njen aparat). O medijima i privredi da ne govorim. Uz to, stiče se utisak, imaju i mehanizme da prete državnom vrhu Srbije. U takvim okolnostima sledeći korak koji je za očekivati može da bude to da naši zvaničnici „potvrde“ da crnogorski kriminalci koji po Srbiji prave haos, od ulice do pretnje atentatom na predsednika vlade, zapravo rade za tamošnju opoziciju.

Verujte mi – takva laž je na pomolu. I nema veze što je apsurdna. Jer u zemlji kriminala kakva je Crna Gora tamošnji vrhovni mafijaš kontroliše sve, pa i klanove koji rade u Srbiji. Ako se kojim slučajem desi da se neki od njih odmetne i sukobi sa političko-mafijaškom vlašću, to nema nikakve veze sa opozicijom, već isključivo sa podelom plena. Jedni Milovi kriminalci se bore sa drugima koji su takođe do juče bili Đukanovićevi. To što danas nisu samo je pitanje poslovne kombinatorike ili lične svađe, ali jasno je da nema nikakve veze sa nesrećnom crnogorskom opozicijom koja gleda da preživi u uslovima sličnim kao da je Enver Hodža fiktivno dopustio višepartijski sistem. Opoziciju u Crnoj Gori hapse i proganjaju kao u totalitarnim sistemima dok deluje legalno, pa ko normalan može i da pomisli da ima prostor da radi ono što se obično dopušta samo kontroverznim krugovima bliskim vrhovima kriminalizovanih država kakva je Crna Gora?

milokorleoneStvari tako stoje a oni koji žele da narod Srbije posvađaju sa srpskim narodom u Crnoj Gori, koji na razne načine pokušavaju da zavade Beograd i Banjaluku – sada će početi da nas hipnotički ubeđuju da je suprotno. Imaju u rukama mnoge medije u Srbiji – bilo tako što rade za njih ili bar ne smeju da im se suprotstave – pa im se može da budu i na toliko vidljiv način bahati. A zadatak im je, da i tu ne bude zabune, mnogo kompleksniji od pružanja pomoći Milu Đukanoviću. On je bitan, ali ipak je tek šraf u velikoj geopolitičkoj igli anglosaksonskih centara moći i njihovih službi, koje kao njen segment vode specijalni rat protiv srpstva. Ne Srbije već srpstva. Cilj im je da ga konačno, uz pomoć same Srbije, zatru i svedu na nekakvo srbijanstvo. Ono podrazumeva odricanje od Republike Srpske i Srba u Crnoj Gori.

Vidovdan

Politika
Pratite nas na YouTube-u