VULIN: OČEKUJEMO DA AMBASADA SAD POŠTUJE NAŠU ZEMLjU

„Naši odnosi su dobri, ali očekujemo da službenici SAD ili bilo koje druge ambasade...

„Naši odnosi su dobri, ali očekujemo da službenici SAD ili bilo koje druge ambasade poštuju suverenitet Srbije, odnosno da poštuju zemlju u kojoj se nalaze”

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ponovio je danas da nije doveo u vezu predstavnike američke države i ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skata sa neposrednom pretnjom premijeru Aleksandru Vučiću, ali da očekuje da službenici druge zemlje poštuju Srbiju.

Vulin je, s druge strane, istakao da pojedini pripadnici ambasade SAD u Srbiji šalju potpuno pogrešne signale time što odlaze na demonstracije opozicije, što na svojim zabavama vređaju predsednika Vlade Srbije, a samim tim, kako je rekao, govore loše o srpskoj državi.

Vulin smatra da nije logično da se članovi administracije SAD na takav način mešaju u unutrašnje stvari u Srbiji.

„Takođe, nije logično da daju stavove o tome da li je neki proces opravdan, ili da li je neki pravni slučaj rešen na odgovarajući način”, rekao je Vulin.

Vulin kaže da se takvim signalima šalje poruka da su odnosi između dve zemlje loši i da bi se neko veoma obradovao ukoliko bi se nešto loše desilo zbog takvih odnosa.

„Naši odnosi su dobri, ali očekujemo da službenici SAD ili bilo koje druge ambasade poštuju suverenitet Srbije, odnosno da poštuju zemlju u kojoj se nalaze, što čine naše diplomate u svakoj zemlji”, rekao je Vulin novinarima posle obilaska Centra za azil u Krnjači, prenosi Tanjug.

„Nismo mi naivni, znamo mi da Srbija i SAD, ili Srbija i bilo koja velika sila u međunarodnim odnosima teško da mogu da budu ravnopravni, ali u našoj zemlji očekujemo poštovanje”, rekao je Vulin.

Izvor Politika, 03. novembar 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u