NIKOLIĆ: TRAMPOVA POBEDA OČEKIVANA, PADAJU STVORENE ELITE

Pobedu Trampa na izborima nije očekivao samo onaj ko ide zatvorenih očiju kroz život...

Pobedu Trampa na izborima nije očekivao samo onaj ko ide zatvorenih očiju kroz život

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je čestitao Donaldu Trampu izbor za predsednika SAD i u ekskluzivnoj izjavi za Sputnjik ocenio da se može očekivati saradnja Rusije i SAD, kao i bolje razumevanje Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Građani SAD su na demokratskim izborima, slobodno izraženom voljom, izabrali sebi novog predsednika. Pobedu Trampa na izborima nije očekivao samo onaj ko ide zatvorenih očiju kroz život, ocenio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u ekskluzivnoj izjavi za Sputnjik.

„Svet se menja, padaju stvorene elite, nema više onih za koje se unapred zna da će neko da radi za njih, niti onih koji će večito da rade za drugoga. Građani Amerike su umorni od sukoba sa drugim državama i učestvovanja u ratovima na tuđim teritorijama za koje su izborima pokazali da ih ne opravdavaju. Ako predizborna retorika nije bila lažna, možemo da očekujemo saradnju između Rusije i SAD, bolje razumevanje Srbije za njen stav o nepriznavanju nezavisnosti takozvanog Kosova i stav o nepridruživanju sankcijama prema Rusiji“, rekao je Nikolić.

„O tome sam otvoreno govorio i ranije, a sada predviđam da ovakve rezultate možemo da očekujemo na izborima širom Evrope. Zatražiću od Vlade Srbije da pripremi analizu o uticaju pobede izabranog predsednika Trampa na našu ekonomiju, investicije, naš spoljašnji dug. Mi sada treba da učinimo dodatne napore na uspostavljanju još boljih prijateljskih odnosa sa SAD“, naglasio je predsednik Srbije.

Izvor Sputnjik, 09. novembar 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u