POBEDA NARODA

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ I da ništa ne uradi tokom mandata, Tramp je pobedom već dovoljno...

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

I da ništa ne uradi tokom mandata, Tramp je pobedom već dovoljno uradio pokazavši da narod može da pobedi oligarhiju

Niko bolje nije pobedu Donalda Trampa definisao do Viktor Orban rekavši: to je sjajna vest, demokratija je još uvek živa.

Nemam nameru da Trampa kujem u zvezde. Na kraju krajeva, pojma nemamo kakva će zaista biti njegova politika, jer oprez nam nalaže da ono što se iznese u kampanji neretko se izjalovi kada pobedite. Ipak, činjenica da je Tramp kandidovao potpuno drugačiju politiku od one koju su zastupali predstavnici tzv. američke elite, nebitno da li su bili deo establišmenta demokrata ili republikanaca, dovoljno govori šta je zapravo narod u SAD želeo.

Trampova pobeda je pobeda naroda i pobeda istinske demokratije, koja je operisana od nametanja stavova o pogledu na život putem mejnstrim medija, lažnih analitičara, finansijskih zločinaca, bankara, predstavnika ratne industrije, vladara iz senke i ostale bolumente koja hara celim svetom. Tramp je svima njima bacio rukavicu i pobedio je čak i bez podrške svoje stranke. Za njega je glasao običan čovek, koji se oseća obespravljenim i koji ne želi da prihvati nametnuti život u tzv. uslovnoj slobodi, već želi da se nešto pita.

Tramp je živi dokaz da mediji i lažni analitičari ne mogu više da utiču na svest običnog čoveka. Tokom kampanje razapinjan je gore nego razbojnik, osmišljavane su mu afere da je silovatelj, da napastvuje žene, da je nacista, ali ipak sve to nije pomoglo. Pobedila je njegova hrabrost da se junački suprotstavi dosadašnjem načinu života Amerikanaca nametnutog od tzv. elite sa Volstrita.

Uspeo je da ohrabri običnog čoveka da je važan, da se pita, da ima svoj identitet i da je čvrsta vera u pobedu istinska šansa. Njegova posvećenost na ovim izborima bila je zadivljujuća. Sam protiv svih, ostresao je kreatore svetske politike i pokazao im da laž ne može uvek da se isplati, te da jednog dana svakoj laži neminovno dođe kraj. Taman i da ništa ne uradi tokom svog predsedničkog mandata, on je svojom pobedom već dovoljno uradio pokazavši da narod može da pobedi oligarhiju.

Zato sam saglasan sa Putinovom izjavom da je Trampova pobeda šansa za neki lepši i bolji svet. Da li će ga zaista biti, od samog Trampa dosta zavisi.

tramppobeda04Na kraju, ne mogu da a da ne komentarišem domaće lizače zadnjica, koji su pohrlili u Kraun plazu da „glasaju“ za Hilari Klinton i da se na taj način dodvore američkom ambasadoru. Moram da napišem i nešto o našim analitičarima i tzv. ekspertima za međunarodnu politiku koji su obišli sve moguće medije, od pisanih do štampanih, kako bi nam dokazali da će Hilari Klinton da pobedi. Svi ste vi, gospodo, potrošna roba, slična toalet papiru. Radite na žeton, slično džuboksu. Samo se pitam sada šta ćete da radite kada se prekine ubacivanje para u taj džuboks? Kada ne bude više donacija do besvesti i kada se slavina zavrne. Čemu ćete i kome da služite? Zapravo, da li će vas makar malo biti sramota koliko ste lagali da bi nas ubedili kako je sjajno za Srbiju da pobedi osoba koja je bodrila svim silama svog muža da nas sravni sa zemljom i koja je istakla da je nezavisnost Kosova porodično pitanje Klintonovih?

Obraz, šta to beše?

Svet
Pratite nas na YouTube-u