U TERORISTIČKOM NAPADU STRADALO SEDAM DUTERTEOVIH TELOHRANITELjA

Najverovatnije iza napada stoje borci koji pripadaju terorističkoj islamističkoj grupaciji „Maute“ Telohranitelji filipinskog predsednika...

Najverovatnije iza napada stoje borci koji pripadaju terorističkoj islamističkoj grupaciji „Maute“

Telohranitelji filipinskog predsednika Rodriga Dutertea napadnuti su uoči njegove posete gradu Maraviju, koji se nalazi na jugu zemlje, međutim predsednik neće otkazati posetu, saopštava AFP.

„Moji telohranitelji koji su nešto ranije doleteli na jug napadnuti su. Služba bezbednosti je stradala u eksploziji bombe. Međutim, ja ću doći u Maravi iako su mi preporučivali da ne putujem. Ići ćemo istim putem kojima su išli i moji telohranitelji, ukoliko to bude bilo moguće“, izjavio je Duterte.

Filipinska vojska saopštila je da su u napadu poginula sedmorica telohranitelja i dvojica lokalnih vojnika.

Niko od građana u tom napadu nije stradao. Prema rečima portparola vojske Restituta Padila, najverovatnije iza napada stoje borci koji pripadaju terorističkoj islamističkoj grupaciji „Maute“. Trenutno se u blizini grada Butiga sprovodi velika operacija sa namerom da se likvidira oko 300 pripadnika te organizacije. „Maute“ je nešto ranije saopštila da je u savezništvu sa terorističkom organizacijom DAEŠ.

Izvor Sputnjik, 29. novembar 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u