KREMLj ZAHTEVA DA ERDOGAN POJASNI IZJAVU O OPERACIJI SVRGAVANjA ASADA

Erdogan, govoreći u Istanbulu, rekao da je ankara počela vojnu operaciju u Siriji kako...

Erdogan, govoreći u Istanbulu, rekao da je ankara počela vojnu operaciju u Siriji kako bi stavila tačku na vladavinu Bašara el Asada

Reči turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana o obaranju sirijskog predsednika Bašara el Asada ne poklapa se sa stavom Moskve o rešavanju situacije u Siriji. U Kremlju se nadaju da će Ankara objasniti svoj stav, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Izjava je zaista postala novost. To je veoma ozbiljna izjava. Ona se veoma razlikuje od prethodnih“, rekao je Peskov novinarima.

Peskov je podsetio da je Rusija jedina zemlja čije se Oružane snage legitimno nalaze na teritoriji Sirije.

Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov sutra će posetiti Istanbul, gde će razgovarati se svojim turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom o situaciji u Siriji.

Ranije je Erdogan, govoreći u Istanbulu, rekao da je ankara počela vojnu operaciju u Siriji kako bi stavila tačku na vladavinu Bašara el Asada.

Turska armija je 24. avgusta počela operaciju ’Štit Eufrata‘ protiv terorističke organizacije DAEŠ i, uz učešće sirijske opozicije, zauzela pogranični grad Džarablus na severu Sirije. Ofanziva se nastavlja ka jugozapadu.

Izvor Sputnjik, 30. novembar 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u