NIKOLIĆ: HRVATSKA DA SE POKRIJE UŠIMA I ĆUTI

Srbija ne želi da na bilo koji način otvara sukobe s Hrvatskom, ali ima...

Srbija ne želi da na bilo koji način otvara sukobe s Hrvatskom, ali ima granicu do koje trpi

Hrvatska bi trebalo da se „pokrije ušima“ i da ćuti kada se pominju manjine i odnos prema manjinama, prema građanima koji nisu iste vere i nacionalnosti.

To je izjavio predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

„Uostalom, pogledajte u poslednje tri godine koliko su smanjili budžet za finansiranje i školovanje nacionalnih manjina i sve ostale potrebe“, rekao je Nikolić novinarima.

On je dodao da ne vidi želju u Srbiji da na bilo koji način otvara bilo kakav sukob s Hrvatskom, ali da ima granicu do koje trpi.

„Vodu kada pritiskate, pa i ona pokaže otpor, a kamoli narod kao što je srpski. Ko sa nama hoće lepo – dobiće lepše, ko sa nama ne želi lepo više – možda nećemo da uzvratimo ružno, ali nemoj da očekuje da imamo neku previše dobru saradnju“, rekao je Nikolić.

Predsednik je rekao da je sada na ispitu Evropska unija, da Vlada Srbije radi izvanredno i da se potpuno pripremila za otvaranje poglavlja.

„Hrvatska, da li sprovodi svoju volju ili služi da bi se opravdao zamor proširenja EU, to ćemo vrlo brzo da vidimo pošto ne mogu da verujem da 27 država ne može da kaže jednoj, da je nemoguće da je 27 država na jednoj strani, a druga država na drugoj i da je ona u pravu i da se to toliko poštuje“, rekao je Nikolić.

On smatra da će se videti tačne namere EU, a da Srbija neće nikada odustati od EU, jer je cilj i želja bolji život i članstvo u EU.

„Na EU je da kaže da li nas tamo zaista hoće, pošto je postalo sasvim jasno da zahtev oko nezavisnosti Kosova ne bi mogao da prođe, onda mi se čini da se ovako prolongira ulazak u EU, jer se pojavljuju države koje nam spočitavaju rešavanje nekih pitanja koja ni sama nisu dobro rešila“, rekao je Nikolić.

Izvor Beta/B92, 16. decembar 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u