UBIJEN RUSKI AMBASADOR U ANKARI

U trenutku kada je Karlov počeo da govori, muškarac (na slici iznad) je pucao...

U trenutku kada je Karlov počeo da govori, muškarac (na slici iznad) je pucao u vazduh a zatim ambasadoru u leđa

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov podlegao je povredama nakon što je teško ranjen prilikom napada u Ankari,prenosi „Raša tudej” vest agencije RIA Novosti. Karlov koji se, po izveštajima medija, nalazio na izložbi fotografija turskih autora o Rusiji. Medicinske ekipe bezuspešno su pokušale da mu pruže pomoć. Prema informacijama turskih medija, koje su preneli i ruski, tu je i podlegao povredama, dok je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije rečeno da je u teškom stanju prevezen u bolnicu.

Očevici su ispričali detalje napada na ambasadora Rusije u Turskoj Karlova. Kako navodi „Hurijet“ jedan od prisutnih na otvaranju izložbe rekao je da je napadač stajao iza ambasadora, bio je obučen u crno odelo i podsećao je na pripadnika obezbeđenja. U trenutku kada je Karlov počeo da govori, muškarac (na slici iznad) je pucao u vazduh a zatim ambasadoru u leđa.

U međuvremenu, oglasila se i portparolka Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova kratko saoštivši da će zvanično saopštenje biti objavljeno vrlo brzo.

Na mesto ubistva ruskog ambasadora stigao je i ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Soilu, javlja Si-en-en Turk. Tokom napada, ranjene su tri osobe.

„Raša tudej“, pozivajući se na jednu tursku televiziju, javlja da je napadač na ruskog ambasadora likvidiran. Dmitrij Peskov, pres sekretar predsednika Rusije, izjavio je da je Vladimir Putin obavešten o napadu na ambasadora.

Izvor Politika, 19. decembar 2016.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u