ZAŠTO JE JANKOVIĆ ZAŠTITNIK PROPALE POLITIKE

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ Kako je štitio građane, verovatno će tako „uspešan“ biti i u odbrani...

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ

Kako je štitio građane, verovatno će tako „uspešan“ biti i u odbrani Šuleta, Kene i ostalog društva koje ide uz njega

Stara narodna poslovica „ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zver ostavi trag“ odlično se prikazuje na primeru tzv. zaštitnika građana Saše Jankovića. Još pre tri godine tvrdio sam da će biti predsednički kandidat, dok je on sve vreme lagao i govorio da neće. I tada sam govorio da je on samo zaštitnik propale politike Demokratske stranke, koja ga je inače i izvukla iz nekog šešira kao potpunog anonimusa i postavila da bude na tako važnoj funkciji za građane, bez obzira što je on tvrdio da sve što radi čini u interesu građana.

Ipak, sada je došao momenat da konačno „zver pokaže tragove“. Ta neverovatna veza između Dragana Šutanovca, Svetka Kovača i konačno Saše Jankovića isplivala je na površinu. U nedostatku sopstvenih kadrova, Demokratska stranka je podržala čoveka koji je suštinska slika i prilika njihove vlasti. Onog ko je za vreme vlasti Demokratske stranke mirno posmatrao kako se uništavaju državna preduzeća, kako se prisluškuju opozicioni lideri, onog ko je tada uživao u gušenju medija i slobodne reči, ali i donošenju najgoreg i najrigidnijeg zakona o informisanju 2009. godine. Onog koji nikada nije imao nijednu primedbu zato što je tadašnji predsednik države Boris Tadić bio bog i batina u zemlji i što su samo njemu odani marketing stručnjaci držali monopol u medijima, ucenjujući redakcije reklamama.

Tada je Saša Janković bio zadovoljan „demokratijom“ u Srbiji. Postao je nezadovoljan kada je neko poželeo to sve da promeni, jer sistem koji je njemu davao svu moguću slobodu da ništa ne radi, a da prima ogromnu platu, doživeo je kolaps 2012. godine. Nekim čudom on je ostao u sedlu (što stranci kojoj pripadam nikako ne mogu da oprostim), ali sa totalno izmenjenom ulogom. Odjednom se aktivirao, ali ne tako da štiti građane i njihova prava, već da bude opozicioni lider na dobro plaćenoj državnoj funkciji. Finale svega je njegova kandidatura, a vrhunac licemerja je što još uvek ne podnosi ostavku na mesto zaštitnika građana, jer bar još dve plate dobro dođu za kampanju.

sasajankovic05Ipak, u svemu ima pomalo i sreće. Kandidatura Saše Jankovića biće poslednji ekser u sanduku propale politike koju je vodila Demokratske stranka. Politike totalnog promašaja i uništenja države. Saša Janković je poslednja odbrana te politike. Ipak, kako je štitio građane, verovatno će tako „uspešan“ biti i u odbrani Šuleta, Kene i ostalog društva koje najbolje ide uz njega. Sa velikim zadovoljstvom ću posmatrati njihove zajedničke nastupe tokom izborne kampanje.

Politika
Pratite nas na YouTube-u