PENZIONISANI OBAVEŠTAJAC MI-6 AUTOR LAŽNOG IZVEŠTAJ O TRAMPU

„Smatram da je sramota za obaveštajnu službu da objavljuje informacije koje su izmišljene“, izjavio...

„Smatram da je sramota za obaveštajnu službu da objavljuje informacije koje su izmišljene“, izjavio je Tramp na svojoj prvoj pres-konferenciji

Izveštaj o navodnom kompromitujućem dosijeu o novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu, koji navodno ima Rusija, pripremio je bivši saradnik britanske obaveštajne službe MI-6 Kristofer Dejvid Stil, prenosi televizija En-Bi-Si.

Sada je on jedan od direktora privatne kompanije „Orbis biznis intelidžens“, koja se bavi obezbeđenjem. Izveštaj, prema podacima televizije, pripremio je po narudžbini „protivnika Trampa u Republikanskom partiji, a zatim su ga mediji preprodali demokratama“.

Kako navodi En-Bi-Si, objavljivanje kratke verzije izveštaja Si-En-Ena, kao i njegova puna verzija od 35 stranica na „Bazfidu“ izazvala je negativnu reakciju Trampa i njegovog tima, koji su nazvali ove podatke „od početka i do kraja falsifikovanim“.

„Smatram da je sramota za obaveštajnu službu da objavljuje informacije koje su izmišljene“, izjavio je Tramp na svojoj prvoj pres-konferenciji.

On je dodao: „Tako nešto bi mogla da uradi, i radila je, Nemačka“.

Juče je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov odlučno odbacio optužbe da se Rusija bavi prikupljanjem kompromitujućeg materijala o Donaldu Trampu, kao i o Hilari Klinton, nazvavši ova saopštenja „apsolutnom izmišljotinom“.

Izvor Sputnjik, 12. januar 2017.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u